Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κώστας Σημίτης ήξερε τα πάντα για τις φρεγάτες Παπαντωνίου το διάστημα 2001 με 2004

Ο Κώστας Σημίτης ήξερε τα πάντα για τις φρεγάτες Παπαντωνίου το διάστημα 2001 με 2004
Ολα ανεξαιρέτως, τα υπογεγραμμένα συμβόλαια της περιόδου 2001- 2004 δεν είχαν εγκριθεί μόνο από το ΚΥΣΕΑ, είχαν εξετασθεί λεπτομερώς και προεγκριθεί από τον τότε πρωθυπουργό
Την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην υπόθεση προμήθειας από το ελληνικό δημόσιο των φρεγατών τύπου -S για τις οποίες είναι προφυλακισμένος ο Γιάννος Παπαντωνίου, υποστηρίζει ο εκδότης Αλέξανδρος Τάρκας.
«Όλες οι αποφάσεις όσον αφορά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου - S ήταν εν γνώσει του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη» υποστηρίζει η Real News επικαλούμενη δημοσίευμα του περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία» που υπογράφει ο εκδότης του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Κώστας Σημίτης ήταν ενήμερος για όλα τα συμβόλαιο της περιόδου 2001 - 2004 καθώς είχαν εξετασθεί και προεγκριθεί από τον ίδιο.
Υπήρξαν τέσσερις συναντήσεις την περίοδο εκείνη μεταξύ του Κώστα Σημίτη και του Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα , ανάμεσά τους κι εκείνο της αγορά των φρεγατών τύπου -S, για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην υπουργός.
Όπως υπογραμμίζεται, «όλα ανεξαιρέτως, τα υπογεγραμμένα συμβόλαια της περιόδου 2001- 2004 δεν είχαν εγκριθεί μόνο από το ΚΥΣΕΑ, αλλά είχαν εξετασθεί λεπτομερώς και προεγκριθεί από τον τότε πρωθυπουργό.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Τάρκα, ο πρώην πρωθυπουργός να μην μπορέσει τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο, να κρατήσει την ίδια στάση με αυτή που τήρηση στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης