Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 22/10 έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς ο Γ. Παπαντωνίου

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 22/10 έλαβε από την ανακρίτρια Διαφθοράς ο Γ. Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά
Προθεσμία να απολογηθεί στις 22 Οκτωβρίου έλαβε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος είχε κληθεί μαζί με τη σύζυγο το Σταυρούλα Κουράκου, από την ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος βάσει του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος τους για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Ο κ.Παπαντωνίου κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού.
Ο πρώην υπουργός ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει το ογκωδέστατο κατηγορητήριο των 800 σελίδων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο προκειμένου ο πρώην υπουργός να νομιμοποιήσει το παράνομο χρήμα, χρησιμοποίησε, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 7 λογαριασμούς και 35 υπολογαριασμούς μέσω των οποίων εκτελέστηκαν, καθ΄υπόδειξή του, εκατοντάδες κινήσεις, οι οποίες απέβλεπαν στο να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό του μαύρου χρήματος και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε αυτό.
Η παράθεση των λογαριασμών και των υπολογαριασμών που παρατίθενται στο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού, δηλώνουν κατά τις ανακριτικές αρχές προθέσεις καλύψεως των χρημάτων, κάτι που ο πρώην υπουργός αρνείται και σε ανακοίνωση του προ ημερών παραθέτει στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αντίθετης άποψης.
Σημειώνεται ότι ο κ.Παπαντωνίου αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμειξη στην υπόθεση των εξοπλιστικών συμβάσεων, κάνοντας λόγο για μεθοδεύσεις και για αστήρικτο κατηγορητήριο.
Κατά την προσέλευση του στους ανακριτές, ο πρώην υπουργός δεν έκανε δηλώσεις.
Πρόσφατα, διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία με αντικείμενο και πάλι το ζήτημα με τις φρεγάτες με το ερώτημα να αποφανθεί η Βουλή αν το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί και να επιστρέψει τη δικογραφία στις ανακριτικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης