Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Έχουν γίνει ανέκδοτο τα σενάρια περί εκλογών – Δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Μαντάς: Έχουν γίνει ανέκδοτο τα σενάρια περί εκλογών – Δεν θα κοπούν οι συντάξεις
Με την πολιτική μας καταφέραμε να βγει η χώρα από το μνημόνιο είπε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι έχουν καταντήσει ανέκδοτο τα σενάρια περί εκλογών διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις.
«Παρουσιάζοντας τα στοιχεία της οικονομίας θα μπορέσουμε να πείσουμε και τους εταίρους μας ότι η ακύρωση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων δεν επηρεάζει ούτε τους δημοσιονομικούς στόχους ούτε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς, ο οποίος αναφερόμενος στον σχεδιασμό για την επόμενη μέρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, τόνισε πως αφορά «την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την ανάταση της χώρας».
Ο κ.Μαντάς χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, σημειώνοντας πως αφορά «την αξιοποίηση με συγκεκριμένες πολιτικές του δημοσιονομικού χώρου πάνω από 750 εκ. ευρώ που έχει ήδη αποτυπωθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».
Παράλληλα, στάθηκε στην «ριζική διαφορά που υπάρχει» και που «όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν δεν θα κρυφτεί» σχετικά με το «πώς αξιοποιείς αυτό το δημοσιονομικό κενό», το οποίο όπως σημείωσε «είναι ένα θέμα αποκλειστικά της ελληνικής κυβέρνησης».
«Με την πολιτική μας όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε να βγει η χώρα από το μνημόνιο -με δυσκολίες με τραύματα αλλά στο τέλος της μέρας με την κοινωνία όρθια- τώρα έχουμε αυτή ακριβώς τη δυνατότητα που προσφέρει η μεταμνημονιακή εποχή.
Κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν, να πιστέψουν και τρομάζουν επειδή μπήκαμε σε αυτή την εποχή που αυτοί δεν το είχαν καταφέρει και όχι μόνο δεν το είχαν καταφέρει, κατέστρεψαν κυριολεκτικά τον παραγωγικό ιστό της χώρας και διαλύσανε την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης