Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 3 με 4 Νοεμβρίου το κρίσιμο συνέδριο του Ποταμιού – Κρίνει το μέλλον και τη συνοχή του στο δρόμο προς τις κάλπες

tags :
Στις 3 με 4 Νοεμβρίου το κρίσιμο συνέδριο του Ποταμιού – Κρίνει το μέλλον και τη συνοχή του στο δρόμο προς τις κάλπες
Την αυτόνομη πορεία προκρίνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, τάσεις φυγής από βουλευτές
Στις 3 και 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμο για το μέλλον και τη συνοχή του κόμματος καθώς και για το πώς θα πορευθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού αποφασίστηκε να απευθυνθεί πρόσκληση σε προοδευτικές, φιλελεύθερες, κεντρώες και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις προκειμένου, όπως αναφέρεται, να συμμετάσχουν σε ένα ανοιχτό δημιουργικό συνέδριο.
Παράλληλα, συγκροτήθηκε  «Επιτροπή Kοινής Πορείας», η οποία και θα αναλάβει τις επαφές με εκπροσώπους Κινήσεων και Ομάδων του φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστικού χώρου.
Στην «Επιτροπή Κοινής Πορείας» μετέχουν οι Παντελής Αβραμίδης, επιχειρηματίας, Μαρία Δαμανάκη, δικηγόρος, Άννα Λυδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών, Πάνος Μπιτζαξής, δικηγόρος - πρώην γ.γ. αθλητισμού, Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος στην Τεχνόπολη, Μάκης Παπούλιας, επιχειρηματίας πρότυπης αγροτουριστικής μονάδας και Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος του Α.Ο ΠΡΩΤΕΥΣ, από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του Ποταμιού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο συνέδριο θα κληθούν να πάρουν μέρος εκπρόσωποι πολιτικών Κινήσεων και προσωπικότητες που συγκρούονται με τον λαϊκισμό και πιστεύουν στην ανάγκη τολμηρών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, το περιβάλλον, την έρευνα, τις επενδύσεις, την οικονομία.
«Το κομματικό κράτος, η διαφθορά, ο παραγοντισμός, οι ανισότητες που καλλιέργησαν κατ' εποχές τα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν πάρει πλέον την μορφή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αναφέρει η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο «καλεί τους πολίτες που έχουν ένσημα στην αληθινή ζωή, που ποτέ δεν τους χαρίστηκε τίποτα και διαθέτουν προοδευτικό όραμα και θάρρος», να είναι οι σύμμαχοι σε αυτή την νέα πορεία του Ποταμιού.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποστείλει επιστολή με αντίστοιχο περιεχόμενο σε 300 πολίτες - ανένταχτους κομματικά αλλά ενεργούς πολιτικά - τους οποίους και θα καλέσει να συμμετέχουν στο συνέδριο ως συνδιοργανωτές και όχι μόνο ως σύνεδροι ή παρατηρητές.
Το συνέδριο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη συνοχή του Ποταμιού και για την πορεία του προς τις βουλευτικές εκλογές του 2019.
Και αυτό γιατί ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης προωθεί την αυτόνομη πορεία του κόμματος, υπάρχουν αντικρουόμενες θέσεις και απόψεις στο εσωτερικό του, με άλλους βουλευτές να ζητούν συμμαχία με τη ΝΔ – κάποιοι φέρονται να έχουν συμφωνήσει ακόμα και να «μεταπηδήσουν» στη ΝΔ – και άλλοι πολιτική σύμπλευση και συνεννόηση με το ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης