Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαιρετίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο μνημόνιο

Χαιρετίζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο  μνημόνιο
Ο πρόεδρος της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών  στο ΕυρωκοινοβούλιοUdo Bullmann τονίζει πως η Ελλάδα «δε θα μείνει μόνη» της
Την ικανοποίησή της για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης (20/8/2018), μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια εκφράζει η πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου,  δια μέσου του προέδρου της Udo Bullmann.
«Η χώρα και η Ευρωζώνη γυρνούν επιτέλους σελίδα», σημειώνει ο Γερμανός σοσιολδημοκράτης, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας είναι «ορόσημο στη διαδικασία επιστροφής της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σταθερότητα».
Ο Bullmann τονίζει ακόμα πως η Ελλάδα «δε θα μείνει μόνη» και πως «οι ευρωπαίοι εταίροι της θα συνεργαστούν στενά με την ελληνική διοίκηση για να εξασφαλίσουν ότι η οικονομία και τα δημόσια οικονομικά θα παραμείνουν σε καλό δρόμο».
«Οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες θα διασφαλίσουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανταποκριθεί στην ευθύνη του ελέγχου της μεταμνημονιακής εποπτείας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι κατάλληλη και δίκαιη», συμπληρώνει.
Τέλος, υπογραμμίζει πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος για "εφησυχασμό", καλώντας τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να προχωρήσουν «χωρίς καθυστερήσεις στη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα πλήρως λειτουργικό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων εντός κοινοτικού πλαισίου».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης