Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κοινωνία ζητά τομές και ρήξεις το συντομότερο δυνατό

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κοινωνία ζητά τομές και ρήξεις το συντομότερο δυνατό
Η Ρ. Σβίγκου κατηγορεί την αντιπολίτευση πως αρνείται συστηματικά την πραγματικότητα
«Προχωρήστε μπροστά, κάνοντας το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες τομές και ρήξεις», είναι το κυριότερο μήνυμα που στέλνει η κοινωνία, όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Έθνος» της Κυριακής η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου.
Η ίδια αναφερόμενη στην πρόσφατη τραγωδία των πυρκαγιών στην Αττική, υπογραμμίζει ότι «το πρώτο είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για μην ξεχαστεί κανείς και τίποτα.
Η αποκατάσταση των περιοχών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές συνοδεύεται αφενός από την ενδελεχή έρευνα για όσα συνέβησαν και, αφετέρου, από την ενίσχυση των πληγέντων, τόσο στο άμεσο όσο και στο μακροπρόθεσμο επίπεδο.
Ταυτόχρονα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να έρθουμε σε ρήξη με όλες τις παθογένειες του παρελθόντος και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με γνώμονα τον πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον και βασική μέριμνα την ασφάλεια των πολιτών . Αυτό απαιτεί την πάταξη της αυθαίρετης δόμησης, την αυστηρή τήρηση των κανόνων της πολεοδομίας και της χωροταξίας, τον επανασχεδιασμό, βεβαίως, της πολιτικής προστασίας».
Προσθέτει ότι η ίδρυση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, με τη συνδρομή των επιστημονικών φορέων και την αυξημένη χρηματοδότηση , έρχεται να αναβαθμίσει ριζικά την προστασία της χώρας μας από ενδεχόμενες φυσικές καταστροφές, αλλά και πως «το κυριότερο μήνυμα, λοιπόν, που στέλνει η κοινωνία είναι σαφές: Προχωρήστε μπροστά, κάνοντας το συντομότερο δυνατό τις αναγκαίες τομές και ρήξεις».
Σχολιάζοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων που παρουσιάζουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να αποφύγουν την απόδοση ευθυνών, να στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια και ταυτοχρόνως να “χτίζουν” τείχος πολιτικής προστασίας του πρωθυπουργού, απαντά ότι «από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν, ενώ ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο».
Κατά την ίδια τα πρωτοσέλιδα φάσκουν και αντιφάσκουν, καθώς «ζητούσαν μετ’ επιτάσεως παραιτήσεις και, όταν αυτές πραγματοποιήθηκαν, τους φάνηκαν υποκριτικές» , ενώ «στην πραγματικότητα, αυτό που επιδιώκουν διακαώς συγκεκριμένα μιντιακά συμφέροντα είναι την επιστροφή της χώρας στα χέρια των δυνάμεων που την οδήγησαν στην καταστροφή.
Γι’ αυτό και όλο το διάστημα μετά τις πυρκαγιές έχουν επιστρατεύσει τα πάντα: από fake news και ανυπόγραφα κείμενα που επικαλούνταν νεκρούς, μέχρι “καταγγελίες” από ανύπαρκτους εθελοντές πυροσβέστες».
Εκτιμά ότι «η επίθεση είναι σε πλήρη σύμπνοια με την αντίστοιχη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.
Μετά τη μετριοπάθεια και το σιωπητήριο των πρώτων ημερών ακολούθησαν οι ακρότητες και μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία προπαγάνδας».
Σύμφωνα με την κ. Σβίγκου, «εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ούτε με σκληρή δημοσιογραφική κριτική, ούτε με δριμεία πολιτική αντιπαράθεση, αλλά με έναν “νυν υπέρ πάντων αγώνα ” για να πέσει ο Τσίπρας».
Ακόμη, η κ. Σβίγκου υπογραμμίζει ότι «ο Κυρ. Μητσοτάκης επιδιώκει να στήσει ένα προφίλ δήθεν “υπεύθυνο” για τον εαυτό του, γι’ αυτό κι έχει αναθέσει την πιο “βρώμικη δουλειά” στους βουλευτές και τα στελέχη του», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος έχει υιοθετήσει έναν ακραίο διχαστικό λόγο, αντίστοιχο του προκατόχου του κ. Σαμαρά.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταγωγών κρατουμένων, τονίζει πως «ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν αυτός που έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πρόκειται για μια στάση που μόνο φιλελεύθερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και δεν έχει καμία σχέση με το νομικό πολιτισμό που διέπει το ευρωπαϊκό σωφρονιστικό σύστημα.
Αλίμονο αν οι αρχηγοί των κομμάτων επιφύλασσαν στον εαυτό τους το ρόλο του αρχιφύλακα!».
 Αναφορικά με το γενικότερο ύφος και τον πολιτικό λόγο αρκετών στελεχών της ΝΔ, σημειώνει ότι «μόνο λύπη προκαλούν και εκθέτουν συνολικά τη συντηρητική παράταξη», ενώ για το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει ότι «αποτελεί τον αντίλαλο του Κυρ. Μητσοτάκη».
Η ίδια κατηγορεί την αντιπολίτευση πως αρνείται συστηματικά την πραγματικότητα και αναφέρει ότι στην  αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα «απαντάμε με ένα συγκροτημένο και επεξεργασμένο σχέδιο και όχι με αοριστίες και ευχολόγια.
Για το αναπτυξιακό μοντέλο, τους μισθούς και τις συντάξεις, την ανεργία και τα δικαιώματα των εργαζομένων, το φορολογικό σύστημα, το κοινωνικό κράτος και τα δημόσια αγαθά».
Σημειώνει μάλιστα ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019 θα αποτυπώνουν αυτά που ανακτούμε μετά το τέλος των μνημονίων και θα επουλώνουν τις πληγές της κοινωνίας.
Για τη φημολογία περί ανασχηματισμού η κ. Σβίγκου αναφέρει ότι «η αρμοδιότητα του ανασχηματισμού  ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό.
Αυτός επιλέγει και τη χρονική στιγμή, αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα το συλλογικό σχέδιο κάθε φορά».
Καταλήγει λέγοντας ότι το μήνυμα που πιστεύει ότι πρέπει να εκπέμψει συνολικά η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη περίοδο, ανεξαρτήτως ανασχηματισμού, «δεν είναι άλλο από αυτό της αποφασιστικότητας και της αυτοπεποίθησης για την επόμενη μέρα.
Δίπλα στην κοινωνία και μαζί με την κοινωνία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->