Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Όπου χρειαστεί, θα γκρεμίσουμε - Θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες στο Μάτι

Σπίρτζης: Όπου χρειαστεί, θα γκρεμίσουμε - Θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες στο Μάτι
Ο υπουργός Υποδομών έκανε λόγο για διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας 
Στην άναρχη δόμηση συνεχίζει να ρίχνει η κυβέρνηση τις ευθύνες για τη βιβλική καταστροφή στο Μάτι.
Σε αυτό το μοτίβο κινήθηκε σήμερα (27/7/2018) και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε ότι θα ελεγχθούν όλες οι πολεοδομικές άδειες στο Μάτι και «θα γκρεμίσουμε όπου χρειαστεί».
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον Ant1 επεσήμανε πως δεν υπάρχει νόμιμη άδεια σε μηδέν απόσταση από την παραλία και τον αιγιαλό, θα ελεγχθούν όλες οι οικοδομικές άδειες.
«Είκοσι έξι συμπολίτες μας κάηκαν γιατί υπήρχε μια μάντρα στο Μάτι.
Όπου χρειαστεί θα γκρεμιστούν… είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί…» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε, επίσης, πως υπάρχει η πολιτική βούληση για να μπει ένα τέλος στην ανορθολογική λογική, να υπάρξει επιτέλους χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός.
«Η πολιτεία έχει διαχρονικές ευθύνες, πρέπει να αλλάξουμε όλοι, να γίνουν οι αναγκαίες οι υποδομές, να υπάρξουν πολεοδομικά σχέδια» σημείωσε και διερωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια δεν είχαμε κτηματολόγιο, δεν είχαμε δασικούς χάρτες «Εμείς αυτά τα λίγα χρόνια έχουμε κάνει πράξη όσα δεν έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε» υποστήριξε.
«Δεν είναι μόνο το Μάτι που δεν έχει πολεοδομικό σχεδιασμό, υπάρχουν πολλές περιοχές, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλη την Ελλάδα, γι' αυτό θα πρέπει να τα δούμε όλα.
Θα πρέπει να υπάρξουν οι αναγκαίες υποδομές.
Στη μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν να δούμε από δω και πέρα τι κάνουμε για να μην ξαναζήσουμε αυτή την τραγωδία, αυτό το δράμα πουθενά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.
«Είχαμε πάρα πολλές συνθήκες, μόνιμες που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό και τη δομή των περιοχών, αλλά και με τη συγκυρία, τις ακραίες καιρικές συνθήκες, με τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιάς, την άμεση μετάδοση της πυρκαγιάς, τη μεγάλη ταχύτητα του ανέμου» σημείωσε ο υπουργός Υποδομών, ενώ έκανε λόγο και για ελλείψεις σε βασικές δομές λόγω των υποχρεώσεων της χώρας μας.
«Σε κάθε περίπτωση όμως έχουμε ένα τραγικό γεγονός» επισήμανε.
Τέλος, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν, επανέλαβε πως θα ελεγχθούν όλες οι παρανομίες και θα πρέπει να διορθωθούν προβλήματα χρόνων, πολεοδομικά εγκλήματα χρόνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης