Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Tο θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου πρέπει να το ξαναδούμε

Σκουρλέτης: Tο θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου πρέπει να το ξαναδούμε
"Με την εφαρμογή της απλής αναλογικής δίνουμε χώρο στη διαφάνεια", ανέφερε ο Π. Σκουρλέτης
«H κυβέρνηση έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα της», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση «είναι υπό προθεσμία» μετά τις δηλώσεις του Π. Καμμένου για το τι θα πράξουν οι ΑΝΕΛ αν έλθει στην Βουλή προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως δηλώνει ο κ. Σκουρλέτης, «η κυβέρνηση έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα της έτσι ώστε αν ο μη γένοιτο φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να ξεπεράσουμε αυτό το σκόπελο».
Υπογραμμίζει δε, πως προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος που λήγει στις 21 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, η ολοκλήρωση του προγράμματος σε συνδυασμό με την πορεία της οικονομίας δημιουργούν αντικειμενικά νέες δυνατότητες, στη βάση των οποίων, και χωρίς η κυβέρνηση να αθετεί την υποχρέωσή της ως προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, οφείλει να επανασχεδιάσει το μίγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής «άρα και το θέμα των συντάξεων αλλά και το θέμα του αφορολόγητου πρέπει να το ξαναδούμε».
Στη μεταμνημονιακή εποχή, όπως σημειώνει,  η αναζήτηση των όποιων πολιτικών συνεργασιών «πρέπει να βασίζεται σε στέρεες προγραμματικές συγκλίσεις».
Ακόμη, ο υπουργός τονίζει ότι «με την εφαρμογή της απλής αναλογικής δίνουμε χώρο στη διαφάνεια, τη συλλογικότητα και τη συμμετοχή», διαβεβαιώνοντας ότι «όλα αυτά θα συμβάλουν στη αναγέννηση της Αυτοδιοίκησης και σε καμία περίπτωση στη διάλυσή της».
Ο ίδιος, απαντώντας στην κριτική της ΝΔ για την απλή αναλογική, αναφέρει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει να επιδείξει την παραμικρή μεταρρυθμιστική πρόταση στην ιστορία της για τον χώρο της Αυτοδιοίκησης», αλλά αντίθετα επιδιώκει τη διατήρηση της σημερινής κατάστασης και ενδιαφέρεται κυρίως «για την αναπαραγωγή ενός πεπαλαιωμένου αυτοδιοικητικού συστήματος ως μέρους του γενικότερου πολιτικού συστήματος».
Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει «ώριμο και εξυγιαντικό μέτρο» την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και του πρώην υπολοίπου Αττικής, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις εθνικές.
Αν αυτό συμβεί, προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης, θα είναι συγκυριακό και όχι συνέπεια συγκεκριμένης νομοθέτησης καθώς, θέση της κυβέρνησης είναι ότι «πρέπει να αποφεύγεται όσο είναι δυνατό η πρόκληση σύγχυσης στους εκλογείς, ως προς το διακύβευμα κάθε εκλογικής αναμέτρησης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης