Τελευταία Νέα
Πολιτική

CNBC: Ιστορική συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ για το όνομα - Στην Κεντροαριστερά βασίζεται ο Τσίπρας

CNBC: Ιστορική συμφωνία Ελλάδας και πΓΔΜ για το όνομα - Στην Κεντροαριστερά βασίζεται ο Τσίπρας
Πιθανόν ο κ. Τσίπρας να αποσπάσει τη στήριξη από τα κόμματα της Κεντροαριστεράς 
Στη συμφωνία της Ελλάδας με την πΓΔΜ σχετικά με το Σκοπιανό αναφέρεται και το CNBC χαρακτηρίζοντας την ιστορική καθώς ξεπεράστηκε μια διαμάχη δεκαετιών μεταξύ των δύο χωρών.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Zoran Zaev, o οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο ώστε μικρές βαλκανικές χώρες να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Η συμφωνία απαιτεί την έγκριση και των δύο κοινοβουλίων ενώ θα τεθεί και σε δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, που θεωρείται μια κρίσιμη δοκιμασία και για τις δύο κυβερνήσεις.
«Πολλοί Ελληνες ένιωσαν ότι οι βόρειος γείτονας τους προσπαθούσε να αρπάξει την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η Μακεδονία είναι η γενέτειρα του Μέγα Αλέξανδρου» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Ίσως αυτό που έχει την πιο ιστορική βαρύτητα και αξία για την Ελλάδα (είναι ότι) σύμφωνα με αυτό τη συμφωνία... οι βόρειοι γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να ισχυριστούν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμα του.

Στήριξη από την Κεντροαριστερά

Στο δημοσίευμα του CNBC γίνεται αναφορά και στη στάση του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία εάν περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
«Ωστόσο, ο αριστερός ηγέτης της Ελλάδας είναι πιθανό να κερδίσει υποστήριξη από τα κεντροαριστερά κόμματα.
"Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας λύσης", δήλωσε ένα στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος» σημειώνεται στο δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης