Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Έντιμη η κυβερνητική συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου, αρραγής η σχέση τους

Παπαδοπούλου (ΑΝΕΛ): Έντιμη η κυβερνητική συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου, αρραγής η σχέση τους
Δεν μπορούμε οι ΑΝΕΛ να συμφωνήσουμε με οποιοδήποτε όνομα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία είπε η κα.Παπαδοπούλου
Στον απόηχο των δηλώσεων του Π. Καμμένου, ο οποίος διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο πως οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία για το Σκοπιανό που να εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι «οι αρχηγοί των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν μία έντιμη κυβερνητική συνεργασία».
«Η συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν βασίστηκε σε ιδεολογική ταύτιση, ούτε σε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο υιοθέτησαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όταν συγκυβέρνησαν.
Βασίστηκε σε δύο ιεραρχημένους στόχους, την έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου, ο οποίος στόχος επιτυγχάνεται φέτος, και στο ανάχωμα στη συνέχιση ενός καθεστώτος διαπλοκής στο εσωτερικό της χώρας, διαπλεκόμενων συμφερόντων, τα οποία ουσιαστικά στην πραγματικότητα έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία περιήλθε η πατρίδα μας.
Εδώ ουσιαστικά συγκρούονται δύο κόσμοι, η εντιμότητα με την ανεντιμότητα [...]
Σε αυτό το επίπεδο, ναι, η σχέση είναι αρραγής.
Είναι εύλογο, βεβαίως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ιδεολογική ταύτιση να προκύπτουν και ζητήματα, στα οποία και οι ΑΝΕΛ δεν συμφωνούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το αντίθετο.
Τις διαφωνίες μας αυτές τις διατυπώνουμε ελεύθερα» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Παπαδοπούλου.
Αναφερόμενη στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κα.Παπαδοπούλου τόνισε ότι «αυτό που επιδιώκει αυτή η κυβέρνηση είναι μία συνολική λύση».
«Δεν προκύπτει από πουθενά το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των υπολοίπων περί σαλαμοποίησης της αντιμετώπισης του ζητήματος.
Εδώ, τίθεται το ζήτημα εν συνόλω, δηλαδή η συνταγματική αναθεώρηση από πλευράς Σκοπίων και του προοιμίου του, προκειμένου να αρθεί κάθε ίχνος αλυτρωτισμού, και βεβαίως το όνομα erga omnes, δηλαδή μία χρήση ονόματος έναντι όλων και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πάμε ένα βήμα παρακάτω, όσον αφορά στο όνομα και αυτό το οποίο εμείς λέμε και είναι η διαφωνία εκεί είναι ότι ο αλυτρωτισμός συμπυκνώνεται στο όνομα, επομένως δεν μπορούμε εμείς να συμφωνήσουμε με οποιοδήποτε όνομα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο του ονόματος αυτού» είπε η κα.Παπαδοπούλου.
Όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας ενόψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση οφείλει να επικεντρωθεί στην έξοδο από το καθεστώς του μνημονίου».
«Μετά και εφόσον οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας πράγματι δείχνουν να είναι θετικοί και εφόσον προκύπτει ο δημοσιονομικός χώρος, τότε κάποια μέτρα θα πρέπει να τα ξαναδούμε, θα πρέπει να ξανασυζητηθούν ή τα ίδια ή αντισταθμιστικά μέτρα, για αυτά τα οποία έχουν ήδη ψηφιστεί» επεσήμανε η κα.Παπαδοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης