Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Προθάλαμος για τα πανεπιστήμια η Γ’ Λυκείου – Ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Γαβρόγλου (υπ. Παιδείας): Προθάλαμος για τα πανεπιστήμια η Γ’ Λυκείου – Ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ
Το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στη Β’ Λυκείου υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας
Την θέση ότι η Γ’ Λυκείου θα εξελιχθεί στον προθάλαμο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση διατυπώνει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος αναφέρει πως ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ από το 2020.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Τα Νέα ο κ.Γαβρόγλου υποστηρίζει ότι σε προθάλαμο για τα πανεπιστήμια θα εξελιχθεί η Γ' Λυκειου μέσα από προπαρασκευαστικά μαθήματα καθώς το γενικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στην Β' Λυκείου.
Παράλληλα, από το καλοκαίρι του 2020 ο βαθμός απολυτηρίου θα καθορίζει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξαίρεση για ένα μεταβατικό διάστημα τις Ιατρικές Σχολές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία.
Ο κ.Γαβρόγλου εκφράζει την αντίθεση του στα μη κρατικά ΑΕΙ επικρίνοντας για «ιδεολογική εμμονή» τους υπέρμαχους των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του «νεοφιλελεύθερου μοντέλου του μαθητή ή φοιτητή-πελάτη», ενώ απευθυνόμενος στην Ιεραρχία για το ζήτημα των Θρησκευτικών, επισημαίνει ότι τα προγράμματα σπουδών στα σχολεία είναι αποκλειστικό ζήτημα της Πολιτείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης