Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Στόχος να κλειδώσουν δ’ αξιολόγηση, χρέος και μεταμνημονιακή εποχή στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου

Μαντάς: Στόχος να κλειδώσουν δ’ αξιολόγηση, χρέος και μεταμνημονιακή εποχή στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου
Στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το θολό τοπίο υποστήριξε ο κ.Μαντάς
Την θέση ότι επιδίωξη της κυβέρνησης αλλά και των θεσμών είναι το κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης, η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή εποχή να «κλειδώσουν» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 FM ο κ.Μαντάς υπογράμμισε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά σημαντικές για την εξέλιξη της ελληνικής υπόθεσης.
«Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, πρώτον υπάρχει η Σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου και θα συζητηθούν με πολύ κρίσιμους παράγοντες αυτού του παζλ διάφορα θέματα και νομίζω σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό θα ξεκαθαριστεί το τοπίο, πώς ακριβώς θα κινηθούν τα πράγματα.
Στην ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους κρίσιμο στοιχείο θα είναι οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας του 2017, που θα αποτυπωθούν με επίσημο τρόπο στα τέλη Απριλίου από τη Eurostat, ενώ υπάρχει και το στοιχείο του διπλάσιου πρωτογενούς πλεονάσματος από τον στόχο στο πρώτο τρίμηνο του 2018.
Συνεπώς έχουμε την πορεία μιας εντατικής δουλειάς, τόσο στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης για την τέταρτη αξιολόγηση και το κλείσιμο της, όπου εκεί τα πράγματα πάνε κανονικά, όσο και για τα θέματα της ρύθμισης του χρέους [...] όπου σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρχει ένα "ταβάνι" 15% σε αυτά που δίνουμε για το χρέος ως χώρα, άρα όλες οι ρυθμίσεις πρέπει να κατατείνουν σε αυτόν τον στόχο και αυτό σημαίνει διάφορα μέτρα --επιμηκύνσεις με διάφορους τεχνικούς τρόπους» είπε ο κ.Μαντάς.
Όσον αφορά το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο κ.Μαντάς τόνισε ότι υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια αναφέροντας πως ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε παρόμοιο συγκροτημένο σχέδιο με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και με τόσο εκτεταμένη διαβούλευση, όπως αυτή έχει προκύψει μέσα από τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια.
Όσον αφορά τις προκλήσεις της Τουρκίας, ο κ.Μαντάς είπε ότι η κυβέρνηση τις αντιμετωπίζει με σταθερό τρόπο και σοβαρότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης