Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιόδρας: Τα εθνικά θέματα να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης

Τσιόδρας: Τα εθνικά θέματα να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης
Να υπάρξουν συγκλίσεις για να έχει η χώρα μόνιμη στρατηγική είπε ο κ.Τσιόδρας
Την ανάγκη τα εθνικά θέματα να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας.
«Τα εθνικά μας θέματα θα πρέπει να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και θα πρέπει να επιδιώκουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συγκλίσεις.
Οι συγκλίσεις αυτές θα πρέπει να αποκτήσουν μόνιμο και θεσμικό χαρακτήρα γι' αυτό προτείναμε τη συγκρότηση ενός συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, ώστε η χώρα να έχει μόνιμη στρατηγική», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.
Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν συμφωνεί ούτε με την αισιόδοξη οπτική της κυβέρνησης ούτε με την εκτίμηση ότι σχετίζονται με τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία.
«Η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και βλέπει ότι ο χάρτης είναι πιθανόν τα επόμενα χρόνια να διαμορφωθεί διαφορετικά και σπεύδει να προλάβει, ενώ με τη νίκη στην Αφρίν επιδόθηκε σε ένα αντιδυτικό παραλήρημα.
Αυτό που έχουμε να αντιπαραθέσουμε, είναι πως εμείς είμαστε η χώρα που είμαστε μέλη της ΕΕ.
Είμαστε η χώρα της δύναμης και της σταθερότητας στην περιοχή που έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη Δύση.
Πρέπει η Ελλάδα να λύσει τις εκκρεμότητες στα βόρεια σύνορά της.
Η θέση μας για το θέμα της ΠΓΔΜ ήταν σύνθετη ονομασία erga omnes με αλλαγές στο Σύνταγμα και εξάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων.
Μακάρι να καταλήξουμε σε συμφωνία και να λυθεί ένα ζήτημα που όπως έχει εξελιχθεί είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας» υπογράμμισε ο κ.Τσιόδρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης