Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (ΝΔ): Η κυβέρνηση διόγκωσε το Δημόσιο – Από 1.900 μετακλητούς υπαλλήλους το 2015, σήμερα έχουμε 2.800

Γεωργαντάς (ΝΔ): Η κυβέρνηση διόγκωσε το Δημόσιο – Από 1.900 μετακλητούς υπαλλήλους το 2015, σήμερα έχουμε 2.800
Αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των συμβασιούχων υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ
Για διόγκωση του Δημοσίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς αναφέροντας ως παραδείγματα τους μετακλητούς υπαλλήλους και τους συμβασιούχους.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων αυξήθηκε από 1.900 που ήταν το 2015 σε 2.800, και οι οποίοι, όπως είπε, υπηρετούν σε υπουργεία, γραμματείες και βουλευτές.
Επιπλέον, υποστήριξε πως παρατηρείται και αύξηση του αριθμού των συμβασιούχων καθώς «εκεί που είχαμε 50.000 το 2015 - συμπεριλαμβανομένων γιατρών και δασκάλων - τώρα έγιναν 70.000» εξηγώντας ότι η αύξηση παρατηρήθηκε σε οργανισμούς και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου
Όσο για το μόνιμο προσωπικό υποστήριξε ότι και εκεί υπάρχει αύξηση προσλήψεων επισημαίνοντας ότι «στον προϋπολογισμό του 2018 έχουμε αύξηση 440 εκατ. για μια χρονιά στο μισθολογικό κόστος με τα 260 εκατ. τη χρονιά να αφορούν τους νέους υπαλλήλους και το υπόλοιπο τις αυξήσεις».
«Όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ η αναλογία προσλήψεων προς απολύσεις θα είναι 5 προς 1 μέχρι να εξορθολογιστεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και να λειτουργήσει η κινητικότητα.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα απολύσεων με βάση το νόμο της ΝΔ για την αξιολόγηση» υπογράμμισε ο κ.Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης