Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας για Novartis: Άκρως επικίνδυνη η επίθεση πολιτειακών παραγόντων στη Δικαιοσύνη

tags :
Ρήγας για Novartis: Άκρως επικίνδυνη η επίθεση πολιτειακών παραγόντων στη Δικαιοσύνη
Η καλύτερη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα ήταν να πουν όλα στο φως, να φτάσει η διερεύνηση μέχρι το τέλος υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Άκρως επικίνδυνη χαρακτήρισε την επίθεση πολιτειακών παραγόντων στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση της Novartis ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, ο οποίος υπογράμμισε πως πρόκειται για μορφή απειλής απέναντι στη Δικαιοσύνη.
«Είναι υπερβολικό και άκρως επικίνδυνο να μιλάνε με αυτόν τον τρόπο και να επιτίθενται στη Δικαιοσύνη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Στην ουσία θεωρώ ότι είναι μορφή απειλής απέναντι στη Δικαιοσύνη, για να μην κάνει το έργο της, όπως προτάσσει το Σύνταγμα.
Δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες φράσεις από μεριάς επίσημων πολιτειακών παραγόντων.
Όποιος θέλει να δημιουργεί ή να διαμορφώνει εντυπώσεις, αντί να προστατεύσει και τα πρόσωπα, κάνει πολύ μεγάλο λάθος.
H καλύτερη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα ήταν να πουν "όλα στο φως", να φτάσει η διερεύνηση μέχρι το τέλος για όποιο πρόσωπο και αν υπάρχουν υπόνοιες» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, ο οποίος υποστήριξε πως η σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι ο τρόπος για να αποδειχθούν ορισμένα πράγματα.
«Θα λύσει και όποια νομικά ζητήματα υπάρχουν και παρουσιαστούν μπροστά στην επιτροπή.
Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση
Σκάνδαλο υπάρχει, δισεκατομμύρια χάθηκαν, τα οποία ήταν και εις βάρος του ελληνικού λαού και εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.
 Όταν μιλάμε για 3 δισ. ευρώ για την περίοδο των τελευταίων χρόνων και κοντά 23 δισ. για μία δεκαετία, καταλαβαίνουν όλοι ότι αυτό ήταν που έπληξε σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα ταμεία, αλλά και εκτίναξε το χρέος της χώρας [...] Άλλοι ήταν αυτοί που χειραγωγούσαν τη Δικαιοσύνη.
Να σας θυμίσω πόσες υποθέσεις ήταν στα συρτάρια για πάρα πολλούς μήνες» υποστήριξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της, επισημαίνοντας ότι «δεν βοηθάει στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς».
Ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι το θέμα της Novartis δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συλλαλητήρια και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Δεν ξέραμε πού είχε φτάσει η υπόθεση.
Ήταν εντελώς τυχαίο γεγονός, φτάνει κάπου η έρευνα, όταν ακουμπάει πολιτικά πρόσωπα είναι αναγκασμένοι να το τελειώσουν και να στείλουν την υπόθεση στη Βουλή.
Δεν υπάρχει υπόνοια για κάτι άλλο.
Τελείωσε η υπόθεση, την έστειλε η Εισαγγελία στη Βουλή» ανέφερε ο κ.Ρήγας, ο οποίος σε ερώτηση για το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πρόταση της ΝΔ για προκαταρκτική επιτροπή σε βάρος του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την πώληση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, είπε ότι «όταν θα έλθει η πρόταση της ΝΔ στη Βουλή, θα αξιολογηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης