Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Απεκδύομαι της προστασίας του άρθρου 86 για τη δικογραφία για τη Σαουδική Αραβία

Καμμένος: Απεκδύομαι της προστασίας του άρθρου 86 για τη δικογραφία για τη Σαουδική Αραβία
Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι απεκδύεται της προστασίας που του παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος όσον αφορά τη δικογραφία για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία  διαβιβάστηκε σήμερα από την Εισαγγελία στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ.Βούτσης, ο κ. Καμμένος επικοινώνησε μαζί του σήμερα και τον ενημέρωσε ότι σήμερα κιόλας του αποστέλλει επιστολή με την οποία θα επαναλαμβάνει, αυτό που έχει ήδη δηλώσει προς την εισαγγελέα κ. Τουλουπάκη, ότι δηλαδή, απεκδύεται κάθε προστασίας και ασυλίας του άρθρου 86 για την ευθύνη υπουργών και ότι διατίθεται να καταθέσει ως απλός πολίτης για την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
«Είναι μια πολιτική κίνηση, ένα σήμα προς τη δικαιοσύνη από τον ίδιο ότι είναι διατεθειμένος για τα ζητήματα που αναφέρονται στη δικογραφία να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης.
Ο κ. Καμμένος θέλει να ξεκαθαρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, την υπόθεση, χωρίς την προφύλαξη που του δίνει το άρθρο 86 του Συντάγματος» είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί η δικογραφία διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας από τον υπ. Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένο όσον αφορά τη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης