Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαλμάς: Εγώ ενημέρωσα τον Κοντονή για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis

tags :
Σαλμάς: Εγώ ενημέρωσα τον Κοντονή για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis
Πώς μπορεί να κατηγορήσει κανείς υπουργούς που μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη τόνισε ο πρώην υφ. Υγείας
Την θέση ότι αυτός ήταν που ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για την υπόθεση της Novartis διατύπωσε ο πρώην υφυπουργός Υγείας, Σταύρος Σαλμάς, το όνομα του οποίου φέρεται να περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Σαλμάς διερωτήθηκε  πως μπορεί να κατηγορήσει κανείς υπουργούς που μείωσαν τη φαρμακευτική δαπάνη.
«Έχω την τύχη να είμαι ο μόνος πολιτικός μαζί με τους δύο πληροφοριοδότες υπαλλήλους της Novartis που σε συνεργασία με δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ ξεκινήσαμε να στείλουμε στη δικαιοσύνη την υπόθεση για αθέμιτες πρακτικές της Novartis.
Δέκα ημέρες πριν καταθέσουν οι μάρτυρες για την Ελλάδα ενημέρωσα εγκαίρως τον Δεκέμβριο του 2016.
Αυτά έστειλε στην εισαγγελία διαφθοράς ο κ. Κοντονής, ο οποίος μέχρι τότε αγνοούσε πλήρως την υπόθεση» τόνισε ο κ.Σαλμάς, ο οποίος έκανε λόγο για δύο πορίσματα για αθέμιτες πρακτικές της Novartis που έστειλε κατά τη διάρκεια της θητείας του.
«Το δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ με βρήκε γιατί ο μάρτυρας είπε ότι πληρώναμε για να φάμε τον Σαλμά.
Στις 30 Μαΐου 2017 ο δικηγόρος των πληροφοριοδοτών-υπαλλήλων είπε ότι "αυτό που ξέρω είναι ότι ο Σαλμάς είναι ο νο1 στόχος της Novartis".
Σε 10 χώρες που έχουν πιάσει τη Novartis σε καμία δεν είχε πολιτικά πρόσωπα» υπογράμμισε ο κ.Σαλμάς, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία, βάσει των οποίων η κυβέρνηση της ΝΔ παρέδωσε φαρμακευτική δαπάνη της τάξης των 165 εκατομμυρίων ευρώ τον μήνα, όταν, όπως είπε, με το ΣΥΡΙΖΑ η δαπάνη του ΕΟΠΥΥ είναι κάθε μήνα 230 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης