Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Μαντάς: Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
Κατά τη γνώμη μου λαθεμένα ο Π. Καμμένος επιμένει ότι οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να δεχθούν ονομασία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία είπε ο κ.Μαντάς
Την εκτίμηση πως κατόπιν των δηλώσεων του Π. Καμμένου (μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΟ των ΑΝΕΛ) δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής αστάθειας για την ονομασία της ΠΓΔΜ διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Μαντάς υποστήριξε ότι κατά τη γνώμη του «ο κ.Καμμένος επιμένει λαθεμένα ότι δεν μπορεί να δεχθεί το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ονομασία που να περιέχει τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της».
Όπως είπε ο κ.Μαντάς, «το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να προταθεί ένα σύμφωνο για την ονομασία της ΠΓΔΜ τον Φεβρουάριο, να συμφωνηθεί, έπειτα να έρθει στη Βουλή και εκεί να προσέλθει η κυβερνητική πλειοψηφία ζητώντας τη μέγιστη συναίνεση.
Εκεί όπως υπογράμμισε προσδοκάται και η θετική ψήφος του  Κινήματος Αλλαγής, ώστε να λυθεί αυτομάτως και το ζήτημα της δεδηλωμένης που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Όσον αφορά το θέμα του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, ο κ.Μαντάς είπε ότι «προφανώς είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζει τη διαμαρτυρία του και την αγωνία του, αλλά έχουμε και την εμπειρία του προηγούμενου συλλαλητηρίου που τουλάχιστον από τους κεντρικούς ομιλητές, και από άλλα πράγματα, δόθηκε ένας τόνος που δεν ήταν βοηθητικός».
«Κάποιες φράσεις και κάποιοι χαρακτηρισμοί δημιουργούσαν εχθρικό κλίμα - και όχι κλίμα συνεννόησης» είπε ο κ.Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως το Σκοπιανό είναι ανοιχτό όσον αφορά στο πώς θα απαντηθεί και το πώς θα μπουν όρια και φραγμοί στο θέμα του αλυτρωτισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης