Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ για Σκοπιανό: Ναι σε σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ – Κατώτερες των περιστάσεων κυβέρνηση και ΝΔ

tags :
ΔΗΜΑΡ για Σκοπιανό: Ναι σε σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ – Κατώτερες των περιστάσεων κυβέρνηση και ΝΔ
Αναγκαία η εθνική συνεννόηση και η χάραξη εθνικής στρατηγικής αναφέρει η ΔΗΜΑΡ
Επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπολύει η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζοντας τη στάση τους κατώτερη των περιστάσεων όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της σύνθετης ονομασίας για χρήση έναντι όλων (erga omnes) και επισημαίνει την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης και της χάραξης εθνικής στρατηγικής.
«Απαιτείται εδώ και τώρα ένα μέτωπο λογικής και ευθύνης των πραγματικά δημοκρατικών προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.
Η επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος με σύνθετη ονομασία θα σταματήσει αυτό που συμβαίνει σήμερα, την αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας από δεκάδες χώρες με το συνταγματικό της όνομα, και θα οδηγήσει στην πραγματικότητα στο να μην αποκαλείται διεθνώς Μακεδονία.
Δυστυχώς, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα παρουσιάζονται κατώτερες των περιστάσεων.
Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στη συμμαχία της με ένα ακροδεξιό κόμμα επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά της.
Συνεχίζει να χειρίζεται αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα με επιπολαιότητα και διγλωσσία.
Σε άλλη γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ, σε άλλη οι ΑΝΕΛ, σε άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών και σε άλλη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
«Από την άλλη η Ν.Δ. υιοθετεί την ακροδεξιά και εθνικιστική ατζέντα και υποχωρεί απέναντι στον λαϊκισμό και στην ψηφοθηρία.
Αποφεύγει συστηματικά μια καθαρή τοποθέτηση σε ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα.
Δεν διευκρινίζει αν θα υποστηρίξει την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία και επιχειρεί να κερδοσκοπήσει εκλογικά από τα συλλαλητήρια» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, η οποία σχετικά με τα συλλαλητήρια αναφέρει πως «στη Δημοκρατία οι πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους».
«Ωστόσο, η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να εξαρτάται από ετερόκλητης σύνθεσης συλλαλητήρια, δεν μπορεί να είναι θέμα “άνω και κάτω πλατείας” και σημαία ευκαιρίας για πατριδοκαπηλία.
Τα συλλαλητήρια σε κρίσιμα εθνικά θέματα δεν βοηθούν γιατί η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται στη βάση του θυμικού» επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης