Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακλαμάνης: Με ενιαία θέση η ΝΔ στη Βουλή για το Σκοπιανό – Δεν σπεκουλάρουμε πάνω στα εθνικά θέματα

Κακλαμάνης: Με ενιαία θέση η ΝΔ στη Βουλή για το Σκοπιανό – Δεν σπεκουλάρουμε πάνω στα εθνικά θέματα
Ο Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος και σκληρότερος μνημονιακός πρωθυπουργός υποστήριξε ο Ν. Κακλαμάνης
Η ΝΔ θα παρουσιαστεί στη Βουλή με ενιαία θέση όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να σπεκουλάρει πάνω στα εθνικά θέματα.
Σε δηλώσεις του στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κακλαμάνης κάλεσε την κυβέρνηση να παρουσιάσει τη θέση της στη Βουλή, αναφέροντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις συζητήσεις.
«Η ΝΔ αναγνωρίζεται ότι θα πάει συντεταγμένη και με ενιαία θέση στη Βουλή, όποτε αυτό προκύψει.
Στην κοινοβουλευτική ομάδα θα υποστηρίξει ο καθένας τις απόψεις του, αλλά η μειοψηφία θα ακολουθήσει την απόφαση της πλειοψηφίας, που εκτιμώ ότι θα είναι η γραμμή που παρουσίασε προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκη.
Εάν είναι μια σοβαρή κυβέρνηση η σημερινή, πρέπει να καταλήξει στην γραμμή, την οποία έχει, να φωνάξει ο Τσίπρας τους πολιτικούς αρχηγούς ή αν δεν θέλει να το κάνει αυτό κατ’ιδίαν με τον κάθε πολιτικό αρχηγό, να έρθει στη Βουλή να μας παρουσιάσει την ενιαία πρόταση της κυβέρνησής του και από εκεί και πέρα τα κόμματα είναι αυτονόητο ότι θα τοποθετηθούμε» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να είναι η επισπεύδουσα χώρα,.
«Προσωπικά πιστεύω ότι μέσα στο πακέτο συμφωνιών που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τραμπ είναι και η επίλυση - όπως όπως - του Σκοπιανού.
Αυτοί που "καίγονται" είναι οι Σκοπιανοί, δεν είναι η Ελλάδα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Μέχρι στιγμής βρισκόμαστε μπροστά σε λεκτικές προθέσεις.
Δεν έχουμε επί της ουσίας ποια είναι η πρόταση, την οποία κατεβάζουν τα Σκόπια.
Η κορυφή του παγόβουνου είναι το όνομα.
Κάτω από την κορυφή του παγόβουνου είναι τα μεγάλα προβλήματα του αλυτρωτισμού.
Οποιαδήποτε λύση δοθεί, πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τρία ακόμη πράγματα.
Το ένα είναι το αδιατάραχτο των συνόρων, το δεύτερο η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα και το τρίτο η λεγόμενη μακεδονική μειονότητα.
Εάν αυτά τα τρία πράγματα δεν είναι σαφώς καταδικασμένα μέσα σε αυτή τη συμφωνία, το όνομα δεν είναι πλέον επουσιώδες» επεσήμανε ο κ.Κακλαμάνης.
Ερωτηθείς για την επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης ο κ.Κακλαμάνης υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μακροβιότερη μνημονιακή και πιο σκληρή κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος».
«Ο κ.Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος και σκληρότερος μνημονιακός πρωθυπουργός» υποστήριξε ο κ.Κακλαμάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης