Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Δεδομένος ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης – Εξάντληση τετραετίας, εκλογές το 2019

Σκουρλέτης: Δεδομένος ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης – Εξάντληση τετραετίας, εκλογές το 2019
Να μην χαθεί η ευκαιρία επίλυσης του ονόματος της ΠΓΔΜ υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση πως ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι δεδομένος διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία της και θα πάει στις κάλπες τον Σεπτέμβριο του 2019.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε πάντως ότι «πιο σημαντικό είναι το να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει το 2018, πράγμα που φαίνεται κατορθωτό».
«Δηλαδή μια αισθητή αναπτυξιακή πορεία της χώρας, η οποία θα μας επιτρέψει να επανασχεδιάσουμε και ένα μέρος των δεσμεύσεων μας.
Η έξοδος από το πρόγραμμα δεν είναι μια εύκολη συζήτηση πρέπει να την κάνουμε, με όσο καλύτερους υποκειμενικούς όρους» είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Πάνω από 25 χρόνια σέρνεται και μας ταλαιπωρεί το θέμα.
Το θετικό είναι ότι βρισκόμαστε σε μια συγκυρία, όπου δημιουργείται η δυνατότητα να επιλυθεί αυτό το θέμα στη βάση μιας αμοιβαίας συμφωνίας.
Αυτό το οποίο έχουμε ορίσει ως σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με ένα επιθετικό προσδιορισμό.
Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία.
Διότι συμπίπτει και με μια προσπάθεια που φαίνεται ότι έχει αποτελέσματα, η χώρα μας να σταθεί στα πόδια της, στο πεδίο της οικονομίας.
Άρα το να επιλύσει αυτό το θέμα με την γειτονική χώρα της FYROM, θεωρώ ότι ανεβάζει την αξιοπιστία της στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης