Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ η προστασία της πρώτης κατοικίας

Σβίγκου: Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ η προστασία της πρώτης κατοικίας
Είμαστε αντίθετοι στην προληπτική γραμμή στήριξης γιατί θα πάμε σε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει βήμα όσον αφορά την προστασία των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων από τους πλειστηριασμούς.
«Η χθεσινή τροπολογία του κ. Κοντονή δεν φέρνει τίποτε περισσότερο στο νομικό σύστημα, εκτός από την επέκταση της προστασίας των συμβολαιογράφων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπως συμβαίνει και στους πλειστηριασμούς που γίνονται στα ειρηνοδικεία.
Δεν υπάρχει δηλαδή κάτι καινούργιο.
Και νομίζω ότι αυτό εξηγήθηκε πλήρως από τον αρμόδιο υπουργό στη χθεσινή συζήτηση και οι νομικοτεχνικές βελτιώσεις που επέφερε στην τροπολογία του το έκαναν αυτό ακόμα πιο σαφές και ξεκάθαρο.
Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι παραπάνω να πούμε για τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι μία από τις πρώτες προτεραιότητες και της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας.
Και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω απ’ αυτή τη θέση μας, που συνδέεται ευθέως με την προστασία των ασθενέστερων και των μεσαίων στρωμάτων» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Σβίγκου, η οποία υποστήριξε ότι «το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο Σταθάκη- Κατσέλη προστατεύει τη λαϊκή κατοικία».
«Αυτοί που δεν είναι στο νόμο Σταθάκη- Κατσέλη πρέπει να κάνουν αίτηση ώστε να εισαχθούν στο νόμο Σταθάκη – Κατσέλη.
Και είναι τέτοια τα κριτήρια του συγκεκριμένου νόμου που η πρώτη κατοικία προστατεύεται και αυτό αφορά στην πλειοψηφία των δανειοληπτών.
Προστατεύεται η λαϊκή κατοικία…» είπε η κα.Σβίγκου, η οποία κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τον Γ. Στουρνάρα.
«Αυτή τη στιγμή ο κ. Στουρνάρας είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, οπότε έχει έναν συγκεκριμένο θεσμικό ρόλο στο τραπεζικό σύστημα..
Το ότι ήταν υπουργός Οικονομικών σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση που έφερε συγκεκριμένα οδυνηρά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία, είναι κάτι γνωστό και το έχουμε πει πολλάκις.
Δεν ειπώθηκε χθες κάτι καινούργιο.
Έχουμε κάνει την κριτική μας στον κ. Στουρνάρα, από τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών» ανέφερε η κα.Σβίγκου.
Ερωτηθείσα για τη σύσταση του κ.Στουρνάρα προς την κυβέρνηση ότι είναι καλό η ελληνική οικονομία να έχει μια προληπτική γραμμή στήριξης όταν βγει από το μνημόνιο, η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη σε αυτό.
«Είμαστε αντίθετοι γιατί όλα δείχνουν ότι πάμε σε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.
Αυτό, δηλαδή, το οποίο δεν μπορούσε ούτε καν να ονειρευτεί η κυβέρνηση Σαμαρά.
Και όλοι, παρόλο που καταλαβαίνω ότι πολλοί αισθάνονται άβολα με την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία αναγνωρίζεται από όλους τους εταίρους και από όλο τη διεθνή Τύπο, θα πρέπει να την συνηθίσουν και θα πρέπει να κρατούν τα μαθήματα που έχουν να κάνουν στην ελληνική κυβέρνηση για τον εαυτό τους» τόνισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης