Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Ο ενιαίος ΕΦΚΑ όχι μόνο αποδείχθηκε βιώσιμος αλλά υπεραπόδωσε

Φωτίου: Ο ενιαίος ΕΦΚΑ όχι μόνο αποδείχθηκε βιώσιμος αλλά υπεραπόδωσε
Αντί για έλλειμμα 900 εκατομμυρίων ευρώ, απέδωσε θετικά 1,1 δις ευρώ είπε η κα.Φωτίου
Την θέση πως ο ενιαίος ΕΦΚΑ όχι μόνο αποδείχθηκε βιώσιμος αλλά απέδωσε ξεπερνώντας κάθε εκτίμηση διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 η κα.Φωτίου υποστήριξε ότι ο ΕΦΚΑ αντί για έλλειμμα 900 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί για το 2017, απέδωσε θετικά 1,1 δις ευρώ.
«Ο ενιαίος ΕΦΚΑ όχι μόνο απεδείχθη βιώσιμος, αλλά υπεραπόδωσε.
Ενώ ήταν χρεωμένος και πάντα έπρεπε το κράτος να βάζει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι και να συμπληρώνει για να αποδοθούν οι συντάξεις κι ενώ πέρυσι και από τους δανειστές ήταν προϋπολογισμένος ότι για το 2017 θα είχε έλλειμμα 900 εκ ευρώ, εισέπραξε τελικά και απέδωσε θετικά 1.1 δισ» είπε η κα.Φωτίου.
Η αναπληρώτρια υπ. Εργασίας απέδωσε τα αποτελέσματα στον ΕΦΚΑ και στην πτώση των ποσοστών της ανεργίας, καθώς - όπως είπε - το 2017 δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες πλήρωσαν τα ασφαλιστικά τους ταμεία.
Η κα.Φωτίου απέφυγε να δεσμευτεί για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, έως ότου υπάρξει - όπως είπε - μία πλήρης εικόνα σε όλα τα σημεία. «Δηλαδή πόσα χρήματα έχουμε εξασφαλίσει ακριβώς σε αυτό το θέμα.
Βλέπετε ότι είμαι φειδωλή σε επίπεδο υποσχέσεων.
Δε νομίζω ότι η δική μας η κυβέρνηση υπόσχεται» υποστήριξε η κα.Φωτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης