Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας: Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις

tags :
Ρήγας: Από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις
Δεν θα έχουμε νέες δανειακές συμβάσεις, δεν θα είμαστε υπό επιτροπεία τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις καθώς δεν θα έχει νέες δανειακές συμβάσεις διατύπωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Ρήγας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Ρήγας υποστήριξε ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι «η χώρα θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και συνεπώς δεν θα υπόκειται σε επιτροπεία και αναγκαστική επιβολή μέτρων».
Ο κ.Ρήγας επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συμφωνίας του Μαΐου του 2016, που προβλέπει πως οι συνολικές δαπάνες εξυπηρέτησης του χρέους δεν θα υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ ενώ υπογράμμισε πως το ΔΝΤ οφείλει να ξεκαθαρίσει αν θα συμμετάσχει στη διαδικασία για την απομείωση του ελληνικού χρέους μετά τον Αύγουστο του 2018.
«Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και σταθεροποίησης» τόνισε ο κ.Ρήγας, υπογραμμίζοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε μέσα από μια δύσκολη επιλογή να διαμορφώσει ένα διαφορετικό πεδίο στην άσκηση πολιτικής» και ότι οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνουν στη λήξη της θητείας της σημερινής κυβέρνησης.
Ερωτηθείς για την πορεία επενδύσεων όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, ο Π. Ρήγας επεσήμανε πως «όταν μιλάμε για ανάπτυξη, μιλάμε για ανάπτυξη με όρους εντός του κράτους δικαίου και των νόμων».
Αναφερόμενος στις επενδύσεις, ο κ.Ρήγας είπε πως οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και ότι πλέον υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις.
Κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές της Κεντροαριστεράς ο Π. Ρήγας στάθηκε στην απουσία «ενός διαφορετικού προγραμματικού λόγου, που να διαφοροποιεί τον νέο φορέα από όσα διαμόρφωσε και έπραξε η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης