Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξυδάκης για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά προσπαθεί να σωφρονίσει

Ξυδάκης για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά προσπαθεί να σωφρονίσει
Δεν είμαστε στη Σαουδική Αραβία να κόβουμε χέρια και πόδια υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά προσπαθεί να σωφρονίσει διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ξυδάκης αναφερόμενος στο θέμα της χορήγησης 48ωρης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Ξυδάκης αφού υποστήριξε ότι κακώς το θέμα αυτό αναδεικνύεται ως πρώτο στην επικαιρότητα, υποστήριξε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής να χορηγούνται άδειες σε κρατουμένους.
«Έχουμε προσαρμοστεί σε ένα σύστημα σωφρονισμού διαφορετικού από αυτό που ίσχυε στο μεσαίωνα.
Εφαρμόζουμε ένα σύστημα πιο ανθρώπινο.
Η Δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά προσπαθεί να σωφρονίσει.
Είμαι υπέρ της μεγαλόψυχης, σκληρής, αυστηρής αλλά μη εκδικητικής δημοκρατίας.
Δεν είμαστε στη Σαουδική Αραβία να κόβουμε χέρια και πόδια» υπογράμμισε ο κ.Ξυδάκης, τονίζοντας όσον αφορά τον Δ. Κουφοντίνα ότι «καταδικάστηκε αμετάκλητα για τις πράξεις του».
«Το δικαστήριο δεν κρίνει ιδέες αλλά πράξεις» είπε ο κ.Ξυδάκης, επισημαίνοντας ότι «καλώς βγήκαν από τη φυλακή και οι χουντικοί».
«Ο Παττάκος βγήκε από τη φυλακή με ανήκεστο πράξη της υγείας του ενώ δήλωνε αμετανόητος για τις πράξεις του και έβριζε τη Δημοκρατία.
Τι θα κάνουμε, θα πάρουμε αυτόν τον γέροντα, ας πούμε λίγο ξεκούτη, και να το δώσουμε βορά στα κανάλια;» είπε ο κ.Ξυδάκης, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να περάσουμε σε καθεστώς αυτοδικίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης