Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεντροαριστερά: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Αύριο Τετάρτη 8/11 συνέντευξη Αλιβιζάτου

Κεντροαριστερά: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές – Αύριο Τετάρτη 8/11 συνέντευξη Αλιβιζάτου
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις επί της εκλογικής διαδικασίας
Μετά και το χθεσινοβραδινό debate των 9 υποψήφιων αρχηγών για το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, η εκλογική διαδικασία εισέρχεται στην τελική ευθεία ενόψει του α’ γύρου της εκλογικής αναμέτρησης την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου.
Απαντήσεις και διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία θα δώσει αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας υπό την προεδρία του Ν. Αλιβιζάτου.
Η Επιτροπή θα αναφερθεί σε όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα υποβάλλουν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Πάντως, ένας χρηστικός οδηγός για όλες τις λεπτομέρειες που θα διέπουν την εκλογική διαδικασία στον 1ο και 2ο γύρο , έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ).
Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και ο δεύτερος (αν χρειασθεί) την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, από 8:00 έως τις 20:00.
Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21:00 το βράδυ.
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια που θα λειτουργήσουν σε δημόσια και δημοτικά κατά προτίμηση καταστήματα, με βάση τους καποδιστριακούς κατ’ αρχήν Δήμους.
Ιδιωτικοί χώροι θα επιλέγονται μόνον αν δεν καθίσταται δυνατή η διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε δημόσια καταστήματα.
Με ευθύνη των εκπροσώπων της Επιτροπής σε επίπεδο Νομαρχίας, το σχετικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το αργότερο 3 μέρες πριν από την εκλογή.
Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ.
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης