Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Μετά τις εκλογές πρέπει να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη

Θεοδωράκης: Μετά τις εκλογές πρέπει να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη
"Ο κ.Τσίπρας πολλές φορές έχει προσπαθήσει να ξεγελάσει τους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους", ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης
«Χρέος του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μη λειτουργεί ως ομαδάρχης.
Να δημιουργήσει ένα ζωντανό, σύγχρονο κόμμα με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με γερό τιμόνι. Μετά τις εκλογές, όμως, πρέπει να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Στ. Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα.
Αναλύοντας το πώς βλέπει το νέο κόμμα, καταθέτει το σχέδιό του για την επομένη της εκλογής, το οποίο προβλέπει ότι «από την πρώτη ημέρα θα υπάρξει ένα συλλογικό όργανο με όλες τις πολιτικές απόψεις.
Ταυτόχρονα και μια οργανωτική επιτροπή για το συνέδριο της άνοιξης.
Στόχος είναι ένα ισχυρό Κέντρο, που θα εκφράζει την πολυμορφία του χώρου και θα μιλά στους ανήσυχους προοδευτικούς πολίτες που μας στηρίζουν: κεντρώους, κεντροαριστερούς, φιλελεύθερους, οικολόγους, σοσιαλδημοκράτες.
Σε λίγες εβδομάδες θα έχουν ενταχθεί στο νέο κόμμα - Κίνημα εκατοντάδες στελέχη της κοινωνίας που θα επεξεργαστούν μαζί μας τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».
Μιλώντας για τη σημασία της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία σημείωσε ότι «το νέο κόμμα – Κίνημα δεν πρέπει να περιχαρακωθεί σε στενά κομματικά όρια» και ότι αυτό θα επιτευχθεί αν ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Όσον αφορά στο ποσοστό που μπορεί να "πιάσει" ο καινούριος φορέας στις βουλευτικές εκλογές, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος.
 «Αν δείξουμε ένα νέο πρόσωπο στην κοινωνία, συνδεθούμε στενότερα μαζί της και δεν κλειστούμε στα γραφεία, τότε θα φτάσουμε ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορές του με άλλους υποψηφίους επεσήμανε ότι «σε μια σύγχρονη κοινοβουλευτική πολιτεία οι διαφορές είναι ζωογόνες και εμείς δεν τις έχουμε κρύψει» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν κάνουμε καλλιστεία, για τις απόψεις μας διαγωνιζόμαστε και κρινόμαστε».
Ως προς το αν τον ενόχλησε η επίθεση του Γιώργου Καμίνη υπογράμμισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με αντιπαραθέσεις με πολιτικά επιχειρήματα αλλά τον ενοχλούν τα ψέματα στην πολιτική: «Έπειτα από τρία χρόνια, όλοι, ακόμη και οι αντίπαλοί μας, αναγνωρίζουν ότι το Ποτάμι έχει ολοκληρωμένες θέσεις, ασχέτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς.
Έχει δώσει μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες, δεν έχει κρυφτεί στα δύσκολα, δεν έχει υπολογίσει το πολιτικό κόστος.
Είναι λυπηρό που ο Γιώργος κάνει πως τα παραβλέπει όλα αυτά».
Ερωτώμενος για τους δυνητικούς εταίρους του νέου φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο κ.Τσίπρας πολλές φορές έχει προσπαθήσει να ξεγελάσει τους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς αντιπάλους. Δεν είναι εύκολο, λοιπόν, να του έχει κανείς εμπιστοσύνη», ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, τόνισε ότι «δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό το μείγμα αριστερισμού και ακροδεξιάς κρατάει τη χώρα πίσω».
Πρόσθεσε βεβαία ότι «προφανώς η ελπίδα δεν είναι η συντηρητική ΝΔ», για να κλείσει λέγοντας ότι για να πάει η χώρα μπροστά πρέπει «να αποφύγουμε και τους λαϊκίστικους υφάλους και τους συντηρητικούς σκοπέλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης