Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εξώδικο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ραγκούση – Τον καλεί να καταθέσει μέχρι την Τετάρτη 11/10

Εξώδικο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Ραγκούση – Τον καλεί να καταθέσει μέχρι την Τετάρτη 11/10
Η  Εκκλησία της Ελλάδος καλεί τον Γ. Ραγκούση να καταθέσει μέχρι την προσεχή Τετάρτη (11/10) στις 14:00 στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου
Εξώδικο απέστειλε η Εκκλησία της Ελλάδος στον πρώην υπουργό και υποψήφιο για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γ. Ραγκούση, με αφορμή τις δηλώσεις του ότι υπάρχουν «μητροπολίτες ομοφυλόφιλοι».
Μάλιστα, η  Εκκλησία της Ελλάδος καλεί τον Γ. Ραγκούση να καταθέσει μέχρι την προσεχή Τετάρτη στις 14:00 στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου και ζητά να αποκαλύψει τα ονόματα των επίορκων κληρικών και τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ομοφυλοφιλική ζωή.
Όπως τονίζει στο εξώδικο,  η Εκκλησία της Ελλάδος  «όχι μόνο δεν σας λογοκρίνει, αλλά σας καλεί να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη χρήση της ελευθερίας του λόγου σας» και μάλιστα, «σε κάθε περίπτωση, ακόμα και εάν ανακαλέσετε ή τροποποιήσετε τα όσα είπατε περί συγκάλυψης και υποκρισίας εκ μέρους της Εκκλησίας, επειδή η Εκκλησία της Ελλάδος κατά τους Κανόνες Της δεν μπορεί να διατηρεί ομοφυλόφιλους στις τάξεις του Ιερού Κλήρου ούτε συγκαλύπτει παραβατικές πράξεις, να καταθέσετε στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου τα ονόματα των παραπάνω επίορκων κληρικών και τα αποδεικτικά στοιχεία, περιλαμβανομένης της δικής σας μαρτυρίας, που αποδεικνύουν ομοφυλοφιλική ζωή, ώστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος να κινήσει εναντίον τους την προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικής - κανονικής δίωξης».
Δίνεται χρονικό περιθώριο «υπό οποιονδήποτε πρόσφορο για εσάς τρόπο, έως την προσεχή Τετάρτη, 11.10.2017 και ώρα 14:00».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης