Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Να κλείσει γρήγορα η γ’ αξιολόγηση – Αναγκαία η αλλαγή πολιτικής

Κουμουτσάκος: Να κλείσει γρήγορα η γ’ αξιολόγηση – Αναγκαία η αλλαγή πολιτικής
Δεν μπορεί να έχουμε επενδύσεις χωρίς να έχουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα σύστημα ταχείας αδειοδότησης είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Να κλείσει γρήγορα η γ’ αξιολόγηση καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να βρει απέναντι της έναν πιο σκληρό και δύσκολο Γερμανό συνομιλητή από ότι ήταν ο Wolfgang Schaeuble.
«Οι Φιλελεύθεροι έχουν μία πολύ συγκεκριμένη και άτεγκτη αντίληψη για το πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση του ελληνικού θέματος, πολύ πιο άτεγκτη από τον Schaeuble.
Θα πρέπει να διαπραγματευτεί με σοβαρότητα και αξιοπιστία η κυβέρνηση γρήγορα και δείχνοντας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει και στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σε όποιες διορθώσεις χρειάζεται και στο δημοσιονομικό επίπεδο», καθώς θα είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαπραγμάτευση σε μεταγενέστερο χρόνο και με τους Φιλελεύθερους να ελέγχουν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κουμουτσάκος, εκτιμώντας πως ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία με τη συμμετοχή των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, ενδεχομένως να έχει συνέπειες και στις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας, κυρίως με πΓΔΜ και Τουρκία.
«Θα ενταθούν οι πιέσεις προς την Ελλάδα για να υπάρξει πρόοδος κατά την άποψή τους στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων είτε μέσα στο ΝΑΤΟ, είτε προς την ΕΕ και δεύτερον θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις με την Τουρκία, κάτι το οποίο δεν πρέπει να το εύχεται η Ελλάδα.
Ο συνδυασμός Χριστιανοδημοκρατών, που ήδη αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη ψυχρότητα τον Ερντογάν, Φιλελεύθερων και των Πρασίνων, που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ευαισθησίες στα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύω ότι θα απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την προοπτική μίας σύγκλισης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και αυτό για την Ελλάδα δε θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος, υπογραμμίζοντας πως «μια αυτόνομη Τουρκία και μακριά από την Ευρώπη γίνεται διπλά απρόβλεπτη».
Ερωτηθείς για την ελληνική οικονομία ο κ.Κουμουτσάκος είπε πως «ακόμη κι αν αριθμητικά και λογιστικά δει κανείς ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, οι συνέπειες μίας ερειπωμένης οικονομίας θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια και τελικά η κοινωνία και οι άνθρωποι, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε θυσίες όλα αυτά τα χρόνια, θα δουν τις ζωές τους πάρα πολύ αργά να αλλάζουν».
«Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται μία τελείως άλλη πολιτική κι εδώ πάμε σε ένα μείζον θέμα της επικαιρότητας, που είναι οι επενδύσεις.
Δεν μπορεί να έχουμε επενδύσεις χωρίς να έχουμε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, χωρίς να έχουμε ένα σύστημα ταχείας αδειοδότησης των επενδύσεων, χωρίς να έχουμε ασφάλεια δικαίου.
Στις επενδύσεις δεν μπορούν να λειτουργούν διάφορα στεγανά και μικροσυμφέροντα και να τις εμποδίζουν, όπως το Ελληνικό τώρα και με τη διαβόητη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, η οποία έχει σηκώσει δικό της "μπαϊράκι" σε βάρος της προοπτικής θέσεων εργασίας για πολλούς χιλιάδες ανθρώπους» είπε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης