Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Να αφυπνιστούν οι προοδευτικές δυνάμεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία

tags :
Ρήγας (ΣΥΡΙΖΑ): Να αφυπνιστούν οι προοδευτικές δυνάμεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία
Η κυβέρνηση δίνει καθημερινά μάχη για να καταφέρει να βγει η χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ
Δυσάρεστη και αρκετά επικίνδυνη χαρακτήρισε την είσοδο του AfD στη Γερμανική Βουλή ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, ο οποίος υποστήριξε πως αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα να αφυπνίσει τις προοδευτικές δυνάμεις στη Γερμανία για να υπάρξει μια διαφορετική προοπτική για την Ευρώπη.
«Οι πολιτικές δυνάμεις της Γερμανίας πρέπει να αντιληφθούν πως η στάση, την οποία κρατούσαν και κρατήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ευνοεί την ανάπτυξη ακραίων ιδεών και κομμάτων.
Είναι δυσάρεστο και αρκετά επικίνδυνο αυτό το οποίο συνέβη με την είσοδο ενός ακροδεξιού και ρατσιστικού κόμματος στη γερμανική Βουλή.
Και η Merkel και ο Schulz και το Die Linke πρέπει να δουν και να δώσουν μία απάντηση, δεχόμενοι ότι όλα αυτά τα οποία συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν ευνοούν τη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη, αλλά και συνολικά η δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και να συμβάλει στο να σταματήσει αυτή η φθορά» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ρήγας, ο οποίος εκτίμησε πως η Merkel και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει «θα συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει κοινωνική συνοχή.
Ερωτηθείς τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν για την Ελλάδα - ενόψει και της ολοκλήρωσης της γ' αξιολόγησης - οι νέες πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στη Γερμανία, ο κ. Ρήγας τόνισε πως «προφανώς μας ενδιαφέρει τι συμμαχικό σχήμα θα προκύψει και πώς θα υπάρξει η διακυβέρνηση στη Γερμανία».
Ωστόσο εκτίμησε πως «θα υπάρξει μία καλή συνεργασία προς όφελος της κοινωνικής συνοχής της Ευρώπης και ότι, ίσως, το εκλογικό αποτέλεσμα να αφυπνίσει τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις της Γερμανίας και να διαμορφώσουν στο σύνολό τους μαζί μία διαφορετική προοπτική που θα αφορά την Ευρώπη».
Όσον αφορά την επίσκεψη του προέδρου του Eurogroup, J.Dijsselbloem στην Ελλάδα και τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ.Ρήγας είπε ότι «οι συζητήσεις με όλους τους Ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες έχουν στόχο να καταδειχθεί ότι η χώρα έχει ολοκληρώσει το μεγάλο μέρος της συμφωνίας που έχει γίνει, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, όλοι οι δείκτες είναι θετικοί».
«Δίνουμε μία καθημερινή μάχη για να καταφέρουμε να βγει η χώρα από τη δύσκολη περιπέτεια, στην οποία την έβαλαν αυτοί που έχουν τις ευθύνες.
Αφήνουμε να περάσει ο χρόνος με τη στοχοπροσήλωση που έχουμε και στις εκλογές του 2019 ο ελληνικός λαός θα κρίνει εάν εμείς καταφέραμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε να γίνουν» είπε ο κ.Ρήγας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης