Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Η ΝΔ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία του 2015 επειδή δεν έχει αφήγημα για το μέλλον

Σβίγκου: Η ΝΔ προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία του 2015 επειδή δεν έχει αφήγημα για το μέλλον
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το νομοσχέδιο για την Παιδεία που συζητείται σήμερα (1/8/2017) στη Βουλή
«Με το νομοσχέδιο για την Παιδεία επανέρχονται οι ακαδημαϊκοί κανόνες και η δημοκρατία στα ΑΕΙ, αναβαθμίζεται η λειτουργία και ο στρατηγικός τους ρόλος» ανέφερε, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
«Αυτό που θα έπρεπε σήμερα να συζητάμε είναι η απαλλαγή των ασθενέστερων οικονομικά φοιτητών από τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.
Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη, που θα επιτρέψει σε χιλιάδες φοιτητές που δεν είχαν μέχρι πρότινος την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα να το κάνουν», πρόσθεσε.
Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα που έξω από πολλά πανεπιστήμια γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, σε πολλά πανεπιστήμια υπάρχει μικροεκγληματικότητα» για να συμπληρώσει: «Δεν είναι η απουσία του ασύλου που τα δημιουργεί όλα αυτά» και «ποτέ, κανένα ακαδημαϊκό άσυλο, ούτε αυτό του 1982, ούτε αυτό που θέλουμε να επαναφέρουμε σήμερα, δεν είναι συμβατό με τα ναρκωτικά ή με άλλες πτυχές της εγκληματικότητας.
Αναφορικά με την τροπολογία, που έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, περί καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι πρόκειται για μία τροπολογία, η οποία αυτονόητα έγινε δεκτή από την κυβέρνηση και από τα αρμόδια υπουργεία.
«Ο εργαζόμενος, από εδώ και πέρα, θα μπορεί όταν δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές του να θεωρεί ότι αυτή η ενέργεια ισοδυναμεί με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, με απόλυση δηλαδή, και να διεκδικεί τη νόμιμη αποζημίωση» τόνισε.
Η τροπολογία κινείται «στη σωστή κατεύθυνση και ειδικά μία στιγμή, όπου το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, που η εργοδοσία εκμεταλλεύεται τις δυσκολίες στην εύρεση εργασίας και την ανεργία, ώστε συνεχώς να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους με χειρότερους όρους, ακόμα και όταν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν», πρόσθεσε.
«Είναι μία ρύθμιση που έρχεται να βάλει σε τάξη τις εργασιακές σχέσεις.
Η μάχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρουμε τις εργασιακές σχέσεις σε κανονικότητα.
Και αυτό είναι κάτι το οποίο πετύχαμε και στην τελευταία διαπραγμάτευση.
Μετά το τέλος του προγράμματος επαναφέρονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, που ήταν και πάγιο αίτημα και του ΣΥΡΙΖΑ και των συνδικαλιστικών δυνάμεων», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης