Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η λογική του νταή δεν φοβίζει, να το καταλάβει η Άγκυρα – Στηρίζουμε την Κύπρο

Κουμουτσάκος: Η λογική του νταή δεν φοβίζει, να το καταλάβει η Άγκυρα – Στηρίζουμε την Κύπρο
Αξιοσημείωτη εξέλιξη η έξοδος από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος αλλά η υπερφορολόγηση παραμένει τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος
Την θέση πως η λογική του νταή δεν φοβίζει κανέναν και αυτό πρέπει να το καταλάβει η Άγκυρα διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στις απειλές που εκτοξεύει η Τουρκία κατά της Κύπρου με αφορμή την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.
«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα ασκήσει, όπως εκείνη κρίνει, τα νόμιμα και κυριαρχικά της δικαιώματα.
Και οι Έλληνες της παρέχουμε πλήρη στήριξη.
Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς την άλλη πλευρά, που έχει εξελιχθεί σε έναν δύσκολο, απρόβλεπτο γείτονα, σε έναν αβέβαιο σύμμαχο.
Είναι μέρες που απαιτούν ψυχραιμία και εγρήγορση από την ελληνική πλευρά.
Η κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο με διακηρυγμένο στόχο την ακύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, επιβάλλει και ψυχραιμία και επαγρύπνηση του ελληνισμού αλλά και της διεθνούς κοινότητας» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε πως με τη στάση της η Τουρκία κινείται εκτός διεθνούς νομιμότητας και συνιστά απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο.
«Πρέπει να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα προς την Άγκυρα προκειμένου η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ να προασπίσουν από προκλητικές συμπεριφορές το κύρος του διεθνούς δικαίου και μετά την ασφάλεια και την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε ο κ.Κουμουτσάκος
Ερωτηθείς εάν με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έξοδο από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος αποκαθίσταται η διεθνής εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα και ανοίγει ο δρόμος προς την ανάπτυξη ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι πρόκειται για μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που βιώνεται από τους πολίτες είναι η υπερβολική φορολόγηση, οι υπερβολικές περικοπές και η υπερβολική απαισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον της χώρας».
«Απ' αυτή την υπερβολή όχι μόνο δεν βγαίνει η χώρα, αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι και η κοινωνία και η οικονομία βυθίζονται περισσότερο» είπε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης