Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Θα πιάσουμε τους στόχους – Πάρα πολύ υψηλή η φορολογία στην Ελλάδα - Δεν πάμε σε εκλογές

Σκουρλέτης: Θα πιάσουμε τους στόχους – Πάρα πολύ υψηλή η φορολογία στην Ελλάδα - Δεν πάμε σε εκλογές
Η συμφωνία με τα μέτρα – αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος υποστήριξε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα των επόμενων ετών διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος παραδέχθηκε ωστόσο πως η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα ο κ.Σκουρλέτης είπε πως τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ανακοινωθούν μεθαύριο, Παρασκευή θα είναι πάνω από το 3%, πολύ πάνω από το στόχο του 0,5% ,  ανέφερε πως η συμφωνία με τους δανειστές δίνει την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πιάσει και τους επόμενους στόχους, αν και υποστήριξε πως δεν είναι ικανοποιημένος διότι αυτά τα χρήματα τα στερείται η πραγματική οικονομία.
Αναφερόμενος στη συμφωνία είπε ότι είναι σαφές πως η συμφωνία για τα μέτρα - αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος, ενώ υποστήριξε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής.
Ο κ.Σκουρλέτης διερωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν παρέμενε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπενθύμισε τη συμφωνία για πλεόνασμα 4,5% από το 2015 κα υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Schaeuble.
«Για ένα λαϊκό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σχέση με την κοινωνία και η βοήθεια στους ανέργους και απόρους» υποστήριξε οκ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές.
«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για την καθυστέρηση της οποίας ευθύνονται μόνον οι δανειστές, δημιουργούνται προϋποθέσεις σταθερότητας και δεν συντρέχουν λόγοι εκλογών οι οποίες δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης» είπε ο κ.Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας πως «όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στο να σπάσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης