Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Αν δεν κλείσει σύντομα η συμφωνία θα χάσουμε τους συμμάχους μας στη Γερμανία

Χριστοδουλάκης: Αν δεν κλείσει σύντομα η συμφωνία θα χάσουμε τους συμμάχους μας στη Γερμανία
Η κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος και έβαλε ξανά το ΔΝΤ στο προσκήνιο επειδή νόμισε ότι θα την υποστηρίξει στο θέμα του χρέους
«Ο Schaeuble θα κάνει και πάλι το ελληνικό ζήτημα κεντρικό προεκλογικό θέμα στη Γερμανία εάν η συμφωνία δεν κλείσει σύντομα. Έτσι, θα ανάγκαζε και τον Schulz να δηλώσει ότι ούτε αυτός συμφωνεί με τις διαρκείς απαιτήσεις της Ελλάδας αφήνοντάς μας τον Σεπτέμβριο χωρίς συμμάχους» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομία και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης προσθέτοντας
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του συμμερίζεται τους φόβους που εξέφρασε πρόσφατα ο Κώστας Σημίτης για ατύχημα με τον τρόπο που γίνεται η διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι «έχουν ήδη γίνει πολλά ατυχήματα με την καθυστέρηση και τώρα απομένει το ερώτημα μήπως γίνει το μοιραίο».
«Οι Ευρωπαίοι αγαλλιάζουν με την παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης, ενώ είναι εξωφρενικό ότι για να κλείσει η συμφωνία πρέπει η ΔΕΗ να προχωρήσει στην πώληση μονάδων».
«Κάθε μέρα που περνά και διαχέεται ξανά η εικόνα της αναξιόπιστης χώρας οι πιο συντηρητικοί πιστωτές κερδίζουν πόντους για την επιβολή μακροχρόνιων απαιτήσεων για την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση έκανε το μοιραίο λάθος και έβαλε ξανά το ΔΝΤ στο προσκήνιο επειδή νόμισε ότι θα την υποστηρίξει στο θέμα του χρέους» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας.
Εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξος ότι μπορεί ακόμα και τώρα να βρεθεί λύση αν ξεχωρίσει η κυβέρνηση δυο-τρεις βασικές μεταρρυθμίσεις και τις προχωρήσει χωρίς αναβολές.
Τη μείωση του αφορολόγητου αν συνδυαστεί με την μείωση άλλων φορολογικών συντελεστών και τη μείωση της προσωπικής διαφοράς σε χαριστικές συντάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης