Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Σκουρλέτης για τη ΔΕΗ: Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα η πώληση της

Επιμένει ο Σκουρλέτης για τη ΔΕΗ: Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα η πώληση της
Οι δανειστές απαξιώνουν τη ΔΕΗ επειδή θέλουν να την ξεπουλήσουν είπε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι πώληση της ΔΕΗ αποτελεί «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα» διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε τους δανειστές ότι απαξιώνουν τη ΔΕΗ διότι θέλουν να την ξεπουλήσουν.
««Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα.
Ένα σχέδιο που προβλέπει ότι σε ένα χρόνο και κάτι μήνες θα πρέπει να έχει πωληθεί ένα ποσοστό της ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο εξαρχής καταδικασμένο, είναι ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι πάντα επί μνημονίου υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας της και κάποιοι να κερδίσουν.
«Εμείς είμαστε οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015.
Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ» είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού.
«Πρέπει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει αυτό το εθνικό μέτωπο.
Παραδέχθηκε ότι «είναι μεγάλη αδικία» οι υπέρογκες χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά όπως εξήγησε, όταν η κυβέρνηση παρέλαβε τη ΔΕΗ ήταν φορτωμένη με 5 δις δάνεια.
Όσον αφορά την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υπ. Εσωτερικών κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, W. Schaeuble και το ΔΝΤ ότι θέλουν να την τραβήξουν για να φέρουν στα όρια τη χώρα, ενώ εκτίμησε ότι σχετικά σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση.
Ο κ.Σκουρλέτης στράφηκε και κατά του διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρεται περισσότερο ως πολιτικό πρόσωπο παρά ως θεσμικός παράγοντας, ενώ χαρακτήρισε προκλητικές και υπονομευτικές τις δηλώσεις του
«Οι πάντες, εντός και εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης» είπε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης