Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Καμίνη - Τέσσερις οικιστικές παρεμβάσεις για την Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Καμίνη - Τέσσερις οικιστικές παρεμβάσεις για την Αθήνα
Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον κ. Καμίνη, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν πρωτοβουλίες για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με το δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, κατά την οποία αναπτύχθηκε πλήρως το σχέδιο για τέσσερις οικιστικές παρεμβάσεις στην πρωτεόυσα.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμο, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι είναι σημαντικό να μπούμε στα θέματα της Αθήνας, είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία.
Για τη διπλή ανάπλαση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας είπε δεν θα υλοποιηθεί τίποτα εάν δεν υπάρξουν αποφάσεις και όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Από τον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΠΑΕ δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, όλα έχουν συζητηθεί όλα είναι στο τραπέζι θα τα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.
Σε ερώτηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου για την τουριστική κίνηση της πόλης, απάντησε ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον πρωθυπουργό και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συνεργασία και με το αρμόδιο υπουργείο για τους αστέγους και τους τοξικοεξαρτημένους για να βελτιωθεί η κατάσταση ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος τρέχει ήδη έργα ανάπλασης όπως εκείνο στο εμπορικό κέντρο.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον κ. Καμίνη, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν πρωτοβουλίες για μια Αθήνα βιώσιμη και ασφαλή:
«Να ανταλλάξουμε σκέψεις πάνω στο κοινό -θέλω να πιστεύω- όραμα.
Η πόλη χρειάζεται μητροπολιτικές παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών».
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Καμίνη ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τις προσπάθειες με όλες της τις δυνάμεις, αναγνωρίζοντας πως το βάρος ανήκει στην αυτοδιοίκηση, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, επισημαίνοντας ότι οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στον Δήμο, «αρκεί να εξασφαλίσουμε θεσμική αρτιότητα και οικονομική βιωσιμότητα».
Επίσης, ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας, λέγοντας πως μπορούμε να κινηθούμε μαζί μιας και η Αθήνα γίνεται ελκυστικός τουριστικός προορισμός.
Ο κ. Καμίνης του απάντησε ότι την Αθήνα παρουσιάζεται μεγάλη ευκαιρία, καθώς για τρίτη χρόνια καταγράφει αύξηση του τουρισμού, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας την ανάγκη να μην δίδεται η εντύπωση μιας ανασφαλούς πόλης, με εικόνες υποβάθμισης.
Οι τέσσερις οικιστικές παρεμβάσεις για την Αθήνα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση είναι η ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου, με ευρείες παρεμβάσεις από το Σύνταγμα ως τον Κεραμεικό, η δημιουργία αστικού πάρκου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου του Παναθηναϊκού και συνένωση με τα Προσφυγικά (αφού θα υπογειοποιηθεί η λ. Αλεξάνδρας), η αναβάθμιση του Πάρκου Γουδή και η δημιουργία νέου γηπέδου για τον Παναθηναϊκό, σε χώρο πλησίον του Νοσοκομείου Αεροπορίας, και η ανάπλαση του Ελαιώνα με τη δημιουργία χώρων μαζικής άθλησης είναι οι τέσσερις παρεμβάσεις μείζονος χαρακτήρα, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος».
Για την επεξεργασία του σχεδίου πραγματοποιήθηκε χθες εξάλλου σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών αλλά και της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης