Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για μετά το 2018 – Πρόκειται επί της ουσίας για νέο μνημόνιο

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για μετά το 2018 – Πρόκειται επί της ουσίας για νέο μνημόνιο
Το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή δεν είναι οι εκλογές αλλά να γίνουν τα βήματα για να μπορέσει η χώρα να βγει στις αγορές είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Την θέση ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, γεγονός που επί της ουσίας συνεπάγεται ένα νέο μνημόνιο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό τρικ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις και το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Από το 2016 ακούμε τα ίδια πράγματα, ότι κλείνει η αξιολόγηση.
Ουσιαστικά δεν είναι κλείσιμο, διότι τα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση είναι για μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, πρόκειται επί της ουσίας ένα νέο μνημόνιο, όλα αυτά τα επικοινωνιακά τρικ τα έχουμε ακούσει πολλές φορές.
Εγώ εύχομαι έστω και μετά από αυτή την καθυστέρηση που υπάρχει, να προχωρήσουν τα βήματα που προβλέπονταν στο μνημόνιο.
Να κλείσει η αξιολόγηση, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να βγούμε πειραματικά στις αγορές» είπε ο κ.Ανδρουλάκης, εκτιμώντας ότι είναι πολύ δύσκολο.
Ερωτηθείς για το αίτημα περί εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ λέει ότι εκλογές θα γίνουν εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει αυτά τα βήματα και τις εκλογές δεν θα τις κάνει ο πρωθυπουργός επειδή θα το ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί δεν θα έχει άλλη επιλογή»
«Ωστόσο, το σημαντικότερο στην παρούσα φάση είναι να κλείσουν αυτά τα βήματα για να έχει η Ελλάδα τις όποιες δυνατότητες να βγει στις αγορές το 2018» υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης