Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετά το «φιάσκο» Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση επιστρέφει τα 85 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες

Μετά το «φιάσκο» Παππά με τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση επιστρέφει τα 85 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες
Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες της «αριστερής» κυβέρνησης περί πάταξης της διαπλοκής και περί «καναλαρχών που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» έμειναν στα χαρτιά
Τα χρήματα που είχαν καταβάλλει για την πρώτη δόση των τηλεοπτικών αδειών αναγκάζεται να επιστρέψει στους υπερθεματιστές η κυβέρνηση, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού - παρωδία.
Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να είχε εξαγγείλει ότι τα λεφτά από τους «κακούς» καναλάρχες που εκπέμπουν παράνομα θα διοχετεύονταν σε κοινωνικές παροχές, ωστόσο σήμερα 8/3/2017 ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατέθεσε την τροπολογία με την οποία τους επιστρέφονται 85 εκατ. ευρώ.
Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες της «αριστερής» κυβέρνησης περί πάταξης της διαπλοκής και περί «καναλαρχών που θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» έμειναν στα χαρτιά.
Μετά το φιάσκο με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με ευθύνη του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η κυβέρνηση αναγκάζεται σχεδόν πέντε μήνες μετά να επιστρέψει τα χρήματα της πρώτης δόσης στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο Νίκος Παππάς είχε προαναγγείλει τον Δεκέμβριο του 2016 την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Καλογρίτσας και Κυριακού.
Σήμερα κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα 85 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστραφούν παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες βεβαιωμένες στη φορολογική διοίκηση οφειλές ή οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που δεν έχουν ρυθμιστεί.
Σημειώνεται παράλληλα ότι «δεν επιστρέφονται ποσά τα οποία ήδη παρακρατήθηκαν ή συμψηφίστηκαν με ληξιπρόθεσμες βεβαίωνες οφειλές που δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης».
Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης