Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζουράρις (υφ. Παιδείας): Ο Schaeuble χρησιμοποιεί το Grexit για εσωτερική κατανάλωση λόγω των γερμανικών εκλογών

Ζουράρις (υφ. Παιδείας): Ο Schaeuble χρησιμοποιεί το Grexit για εσωτερική κατανάλωση λόγω των γερμανικών εκλογών
Είναι πιθανό να υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και πριν από το 2019 υποστήριξε ο υφυπουργός Παιδείας
Την θέση πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την απειλή του Grexit για εσωτερική κατανάλωση λόγω των εκλογών στη Γερμανία διατύπωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Κ. Ζουράρις.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Ζουράρις υποστήριξε πως με τον τρόπο αυτό ο Schaeuble θέλει να δείξει την ισχυρή θέση του απέναντι στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη.
Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις ο κ.Ζουράρις δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και πριν από το 2019.
Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί εισαγωγής της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της Θράκης ο κ.Ζουράρις δήλωσε άγνοια ενώ αναφέρθηκε και σε παλιότερη δήλωση του ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει».
«Εάν χαθούν μερικά νησιά θα χαλάσει ο κόσμος και θα υπάρχουν νεκροί» είπε ο υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία μετά το πραξικόπημα «είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένη».
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ.Ζουράρις είχε υποστηρίξει:
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Erdogan.
Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει.
Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε.
Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν.
Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση, τελεί υπό απειλήν» είχε αναφέρει ο κ.Ζουράρις, υπογραμμίζοντας ότι με αυτή τη δήλωσε θέλησε να δείξει «τη γελοιότητα των απαιτήσεων των Τούρκων», αλλά και τη «μηδαμινότητα των επιχειρημάτων πολλών ατόμων στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική απειλή από την Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης