Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό την Παρασκευή 3/3, με φόντο το… Βερολίνο

Συνάντηση Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό την Παρασκευή 3/3, με φόντο το… Βερολίνο
Δεν αποκλείεται ο Bernard Cazeneuve να μεταφέρει και κάποιο «μήνυμα» στο Βερολίνο και την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel
Με το κουαρτέτο των θεσμών να βρίσκεται στην Αθήνα και τις διαπραγματεύσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη, την Παρασκευή (3/3) ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογο του Bernard Cazeneuve.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας που παραγοντοποίει σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεταξύ των οποίων το Βερολίνο και το Λονδίνο ενώ θα τον συνοδεύουν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin και ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Harlem Désir.
Η επίσκεψη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Γάλλο ομόλογό του τις τελευταίες εξελίξεις από την διαπραγμάτευση ενώ δεν αποκλείεται ο Bernard Cazeneuve να μεταφέρει και κάποιο «μήνυμα» στο Βερολίνο και την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους επικεφαλής γαλλικών επιχειρήσεων που εδράζονται και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ενώ θα παρευρεθεί και σε συνεδρίαση που αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές για τους αιτούντες άσυλο που θα μετεγκατασταθούν στην Γαλλία τον Μάρτιο.
Τέλος, ο Γάλλος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με το προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας και της Γαλλικής αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών καθώς και με τη γαλλική κοινότητα στην Ελλάδα.

Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης