Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις
Ο μόνος που ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη για εκλογές είναι ο κ. Μητσοτάκης, ανέφερε η εκπρόσωπος του ΣΙΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου
«Κανέναν δεν συμφέρει στην Ευρώπη η παράταση της αβεβαιότητας ως προς το ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη KONTRANEWS.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μια κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, που θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, έτσι ώστε να τονωθεί η ρευστότητα στην αγορά αλλά και να μειωθούν τα επιτόκια των ομολόγων.
Άμεση επιδίωξή είναι η διαμόρφωση των βασικών σημείων αυτής της συνολικής πολιτικής συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών.
Όσον αφορά στους χρόνους, υπάρχει η διάθεση για να ληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών το συντομότερο δυνατό»
Ξεκαθάρισε δε, πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει από τη συγκεκριμένη και δημόσια εκπεφρασμένη θέση μας, συμφωνά με την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις.
Από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι ακόμα ανοιχτή, είναι, μέχρι ενός σημείου λογικό να ακούγονται πολλά, από διάφορες πλευρές, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για προφανείς λόγους.
Άλλωστε, η βελτίωση των οικονομικών δεικτών, η υπεραπόδοση των στόχων, δεν είναι συνθήματα για εσωτερική κατανάλωση, όπως το success story του κ. Σαμαρά, αλλά δεδομένα τα οποία αναγνωρίζονται πλέον από όλους τους θεσμούς, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Eurogroup, από την Κομισιόν».
Κατά την ίδια, «ο μόνος που δεν θέλει να δεχτεί την πραγματικότητα είναι ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος συντάσσεται, για άλλη μια φορά, με την πιο σκληρή πλευρά των δανειστών».
Στο ερώτημα τι θα γίνει, «μέτρα λιτότητας ή εκλογές εδώ και τώρα;», αν δεν υπάρξει συμφωνία και συνεχιστούν να ασκούνται πιέσεις, η κ. Σβίγκου απάντησε «ούτε το ένα, ούτε το άλλο.
Κανέναν δεν συμφέρει στην Ευρώπη η παράταση της αβεβαιότητας ως προς το ελληνικό πρόγραμμα.
Η δε συμφωνία του Αυγούστου πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές.
 Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμαστε για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που θα λειτουργήσει θετικά για όλη την Ευρώπη».
Όσον αφορά στις εκλογές,τόνισε ότι  «ο μόνος που ξυπνάει και κοιμάται με τη σκέψη του σε αυτές είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, διότι ονειρεύονται την παλινόρθωση του κομματικού τους κράτους, την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και την ολοκληρωτική ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης