Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπίρτζης: Η αξιολόγηση θα κλείσει - Θα διαψευστούν πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας

Σπίρτζης: Η αξιολόγηση θα κλείσει - Θα διαψευστούν πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας
«Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν πάντα και είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ», υποστήριξε ο Χρ. Σπίρτζης
Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει και μάλιστα εντός χρονοδιαγραμμάτων και χωρίς προβλήματα, παρά τα σενάρια και τα σχέδια κύκλων εντός κι εκτός της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.
«Θεωρώ ότι η αξιολόγηση που είναι συνέπεια αυτών των πραγμάτων θα κλείσει πάρα πολύ σύντομα. Έχουμε διανύσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των υποχρεώσεων που έχει η χώρα», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε:
«Ναι πιστεύω ότι θα κλείσει μέσα στο Φεβρουάριο.
Αυτός είναι ο στόχος μας, δεν είναι αληθές ότι έχουμε πολλές εκκρεμότητες, το υπουργείο που υπηρετώ εγώ δεν έχουμε ούτε μια εκκρεμότητα».
Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση περί εθνικού νομίσματος ο κ. Σπίρτζης ερωτηθείς, ξεκαθάρισε ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν πάντα και είναι υπέρ της ΕΕ και του ευρώ, και όλα τα υπόλοιπα τα χαρακτήρισε θεωρητικές συζητήσεις που δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται και γίνονται παντού.
«Η γνώμη μου είναι ότι η πολιτική που υπηρετούμε είναι η χώρα να μείνει στην Ευρωζώνη, να έχει ευρώ, το έχουμε πει από τις εποχές του δημοψηφίσματος, δύο χρόνια πριν και τότε δεν μας πίστευε κανείς, μας έλεγαν ότι υπηρετούμε ένα σχέδιο για το Grexit, για να πάμε στη δραχμή, όλοι αυτοί διαψεύστηκαν και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιοι επανέρχονται. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, έτσι, είναι κάθετο αυτό, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης