Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στο παράλογο – Έχουμε κάνει λογικούς συμβιβασμούς

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στο παράλογο – Έχουμε κάνει λογικούς συμβιβασμούς
Έχουμε μπροστά μας τις επόμενες εβδομάδες για να δούμε με ποιο τρόπο θα επικρατήσει η λογική είπε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στο παράλογο διατύπωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβαίλη αναφερόμενη στις απαιτήσεις των δανειστών για τη λήψη νέων μέτρων, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού Eurogroup.
«Προς το παρόν είμαστε στη θέση που επιμένουμε εμείς, επιμένουν και αυτοί.
Έχουμε μπροστά μας τις επόμενες μέρες – εβδομάδες για να δούμε με ποιο τρόπο θα επικρατήσει η λογική σε όλα τα μέρη» είπε μιλώντας στο Real Fm η κα.Γεροβασίλη.
«Το να υποκύψει στο παράλογο δεν θα το κάνει ποτέ αυτή η κυβέρνηση.
Λογικούς συμβιβασμούς έχουμε κάνει, φροντίζοντας να μη θίγεται περισσότερο ο ελληνικός λαός, κατά το δυνατόν» τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν είναι προς το όφελος κανενός να πάει μακριά το κλείσιμο της αξιολόγησης.
«Θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, κάτι που συνομολογούν όλοι» είπε η κα.Γεροβασίλη, αναφέροντας πως υπάρχει μια διάσταση μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ η οποία αμβλύνεται στα λόγια, αλλά μένει να αποτυπωθεί.
«Για το χρέος, το Ταμείο θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμο και υποστηρίζει πως με τα στοιχεία που έχει υπολογίζει το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% και ζητά νέα μέτρα.
Οι Ευρωπαίοι εκτιμούν ότι το πρωτογενές 3,5% μετά το 2018 είναι εφικτό» είπε η υπουργός.
«Εμείς είμαστε εκεί όπου βρισκόμαστε τα τελευταία χρόνια, σε θέση μάχης.
Για λόγους ουσιαστικούς, που σχετίζονται με την πορεία της οικονομίας και τα θετικά στοιχεία που καταγράφει, αλλά και για λόγους τάξεως ως μια χώρα δημοκρατική, που έχει κανόνες, δεν μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετεί μέτρα, τα οποία δεν θα ισχύσουν τώρα, άλλα κάποια στιγμή μετά το 2018 και εφόσον χρειαστούν» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.
«Το ΔΝΤ στο σχέδιο έκθεσής του περιγράφει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και, αντί να περιστραφεί η συζήτηση στο τι πρέπει να γίνει για να καταστεί βιώσιμο, συζητάμε τι μέτρα πρέπει να πάρει η Ελλάδα - αυτό είναι παράλογο.
Οι αντιφάσεις αυτές δεν πρέπει να αφήσουν καμία πλευρά να βγει σε παραλογισμό, που θα συνθλίψει την οικονομία της χώρας.
Με ψυχραιμία, καλούμε όλες τις φωνές (στο εσωτερικό) να συνταχθούν με την εθνική προσπάθεια.
Είναι προς το συμφέρον όλων είναι να βρεθεί η λύση, να υπάρξει γεφύρωση μεταξύ του ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών.
Εμείς θα μείνουμε εδώ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βρεθεί λύση» τόνισε η κα.Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης