Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Ακατάλληλη η στιγμή για εκλογές – Υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όσους έχει πλήξει η κρίση

Γεροβασίλη: Ακατάλληλη η στιγμή για εκλογές – Υποχρέωση μας να βοηθήσουμε όσους έχει πλήξει η κρίση
Σημαντικές ελαφρύνσεις σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων τα μέτρα είπε η κα.Γεροβασίλη
Την θέση ότι είναι η ακατάλληλη η στιγμή για εκλογές διατύπωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να βοηθά όσους έχει πλήξει η κρίση.
Σε δηλώσεις της στο Real Fm και ερωτηθείσα για το εάν η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τον ΦΠΑ στα νησιά συνδέεται με το σενάριο εκλογών, η κα.Γεροβασίλη απάντησε ότι «αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν δύο σημαντικές ελαφρύνσεις σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία χρόνια.
Οι συνταξιούχοι είχαν δει τις συντάξεις τους να μειώνονται 11 φορές, με τεράστια απώλεια των εσόδων».
«Σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει ένα πλεόνασμα άνω του 1 δισ. είναι υποχρέωσή μας να φροντίσουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, όχι όλους, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που στηρίζουμε και επιστρέφουμε αυτά, τα οποία οφείλουμε να επιστρέψουμε από μία διαδικασία που έμειναν ως πλεόνασμα και ταυτοχρόνως στα νησιά μας, τα οποία βεβαίως αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από το προσφυγικό -και το αναγνωρίζουμε όλοι- οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές στήριξης» υποστήριξε η υπουργός.
«Δικαιολογημένα κάποιοι σκέφτηκαν τις εκλογές μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα.
Αυτό συνηθίζεται να λέγεται όταν η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει παροχές.
Δεν είναι αυτοσκοπός οι εκλογές.
Οι εκλογές αυτή τη στιγμή είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας.
Ολοκληρώνεται η δεύτερη αξιολόγηση, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την ένταξη στο QE, είναι σε διαπραγμάτευση το θέμα με τα πρωτογενή πλεονάσματα, συνεπώς είναι ακατάλληλη στιγμή για εκλογές» είπε η κα.Γεροβασίλη, τονίζοντας ότι «τα σενάρια περί εκλογών είναι σενάρια λόγω προσδοκιών κάποιων, δεν είναι ανάγκη της χώρας να πάει σε εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης