Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Obama: Όσο η Ελλάδα συνεχίζει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις θα είμαστε δίπλα της

Μήνυμα Obama: Όσο η Ελλάδα συνεχίζει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις θα είμαστε δίπλα της
Οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα
Μηνύματα προς τους Έλληνες, τους εταίρους, τους δανειστές της Ελλάδας και την κυβέρνησή της στέλνει ο αμερικανός πρόεδρος λίγες ημέρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα.
Ο Barack Obama, έρχεται στην Αθήνα λίγο πριν αφήσει τον Λευκό Οίκο σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τους έλληνες τονίζοντας ότι «οι Αμερικανοί συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα».
Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής υπογραμμίζει ότι «είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».
Ο αμερικανός πρόεδρος υπογραμμίζει ωστόσο ότι «η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της».
Και όπως υποστηρίζει, σκοπεύει και μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο θα «συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης