Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Στόχος μας μια λειτουργική δημόσια διοίκηση – Στο πλευρό και όχι απέναντι στον πολίτη

Γεροβασίλη: Στόχος μας μια λειτουργική δημόσια διοίκηση – Στο πλευρό και όχι απέναντι στον πολίτη
Επιθυμούμε μια δημόσια διοίκηση φιλική και ανοιχτή σε όλους είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Την θέση ότι στόχος είναι μια «σοβαρή, αποτελεσματική, γρήγορη και λειτουργική δημόσια διοίκηση που θα στέκεται δίπλα κι όχι απέναντι από τον πολίτη» διατύπωσε η νέα υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.
«Ο οδικός μας χάρτης είναι η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, μέσα από τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, με σταθερές αρχές τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Μια δημόσια διοίκηση φιλική κι ανοιχτή σε όλους, χωρίς προνομιακά συναλλασσόμενους με αυτήν.
Με την παράλληλη θεσμική θωράκιση εργασιακών συνθηκών και λειτουργιών που θα απελευθερώνουν το πλούσιο και έμπειρο επιστημονικό δυναμικό και με την αποκατάσταση του ρόλου του δημόσιου λειτουργού ως παραγωγική μονάδα κι όχι ως γραφειοκρατικό εμπόδιο» τόνισε η κα.Γεροβασίλη, η οποία αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του παρελθόντος (γραφειοκρατία, αντιπαραγωγικότητα, αναξιοκρατία κ.λπ.), τα οποία, όπως είπε, «καθορίστηκαν από συγκεκριμένες πολιτικές που σχεδιάζονταν πίσω από κλειστές πόρτες».
Επιπλέον, έκανε λόγο για «πολιτική εμμονή» της ηγεσίας του υπουργείου το 2014 με τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Μια απόφαση που δεν είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία του υπουργείου μας.
Η δική μας πολιτική στόχευση και πρακτική βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα.
Κι έχει ήδη διαφανεί από την πολιτική και από τις πρακτικές που ακολούθησαν οι προκάτοχοί μου» υποστήριξε η κα.Γεροβασίλη.
Από την πλευρά του ο κ.Βερναρδάκης αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο και τις δράσεις του υπουργείου και κυρίως στους νόμους για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών και τη δημιουργία Μητρώου Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, στην επανασύσταση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στην υποχρεωτική Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων στο Δημόσιο, στην επέκταση και αναβάθμιση της βάσης των ανοιχτών δεδομένων του Δημοσίου καθώς και στο προς ψήφιση νόμο για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάργηση των ιδιωτικών συμβάσεων στον τομέα του καθαρισμού, στο Δημόσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης