Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης (Δήμαρχος Αθήνας): Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον κ. Τόσκα

Καμίνης (Δήμαρχος Αθήνας): Ούτε ίχνος αυτοκριτικής από τον κ. Τόσκα
«Αντί να απολογηθεί, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, επιστρατεύοντας απαράδεκτες ανακρίβειες»
Οξύτατη κριτική απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, άσκησε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, αναφορικά με την έλλειψη αυτοκριτικής και την ανυπαρξία επιχειρησιακού σχεδίου αστυνόμευσης της πρωτεύουσας, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηνών, «το ζήτημα της ασφάλειας είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση και κορυφαίο δικαίωμα του πολίτη» αλλά «δυστυχώς, ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας αυτό δεν φαίνεται να το έχει αντιληφθεί».
Παράλληλα, ο κ. Καμίνης στάθηκε στην έλλειψη αυτοκριτικής του κ. Τόσκα αναφορικά με το επίπεδο αστυνόμευσης της Αθήνας, καθώς και στη σιωπή που διατηρεί ο υπουργός για θέματα όπως είναι η αποδυνάμωση των αστυνομικών τμημάτων στην πρωτεύουσα, το εμπόριο ναρκωτικών στη μέση του δρόμου, την παραβατικότητα και την καταστροφή μνημείων της Αθήνας.
«Αντί να απολογηθεί, επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, επιστρατεύοντας απαράδεκτες ανακρίβειες», τονίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι «αυτό που γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης, ότι δηλαδή ο δήμος Αθηναίων πολύ πριν από τον Υπουργό, αλλά και επί των ημερών του και στο μέλλον, θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο κρισιμότατο ζήτημα για την Αθήνα, το προσφυγικό».
Επιπλέον, ο δήμαρχος Αθηνών παρέθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Τόσκα, στα οποία μεταξύ άλλων αναρωτιέται αν υπάρχει κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας στην Αθήνα, καθώς και το γιατί δεν τίθεται σε εφαρμογή η υπογεγραμμένη συμφωνία της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Δήμα για μεικτά κλιμάκια ελέγχου στην πόλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης