Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Είναι ανοιχτή η κυβέρνηση σε προγραμματικές συγκλίσεις με προοδευτική κατεύθυνση

Γεροβασίλη: Είναι ανοιχτή η  κυβέρνηση σε προγραμματικές συγκλίσεις με προοδευτική κατεύθυνση
«Η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης έως το 2019», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος ,Όλγα Γεροβασίλη
Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προγραμματικές συγκλίσεις πάνω σε πολιτικές θέσεις με προοδευτική κατεύθυνση, υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews.
Η ίδια σημειώνει πως από την πρόσφατη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού εξαιρείται η Δημοκρατική Συμπαράταξη διότι «παίζει ρόλο ουράς της ΝΔ», ενώ διερωτάται «ως πότε θα ταυτίζεται με την ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού και θα επιμένει στη συντήρηση του διαπλεκόμενου συστήματος.
Και βέβαια πότε θα καταλάβει ότι βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα υπόλοιπα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη;»
Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη τονίζει ότι «η κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης,έως το 2019», ενώ για το θέμα των Θρησκευτικών, στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Παιδείας,  Ν. Φίλη και σημειώνει ότι υπάρχει κατανόηση των θέσεων της Εκκλησίας αλλά και των διακριτών θεσμικών ρόλων του κράτους και της Εκκλησίας.
Αναφορικά με την κριτική που ασκεί ο Π. Καμμένος στον Ν. Φίλη, η κ Γεροβασίλη αναφέρει  ότι «η διαφορά απόψεων δεν σημαίνει υποχρεωτικά και σύγκρουση».
Όπως η ίδια σημειώνει, παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «στο θεσμικό, το ουσιαστικό και το αναγκαίο, το μέτωπο παραμένει αρραγές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης