Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Η κοινωνία και η οικονομία πληρώνουν επί χρόνια το τίμημα της κρίσης

Κουβέλης: Η κοινωνία και η οικονομία πληρώνουν επί χρόνια το τίμημα της κρίσης
«Στόχος και κύριο μέλημα πρέπει να είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης», αναφέρει ο Φ. Κουβέλης
«Η κοινωνία και η οικονομία πληρώνουν επί χρόνια το τίμημα της κρίσης», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης, σημειώνοντας ότι «ήδη η οικονομία κινείται από μια σχετική σταθεροποίηση σε ένα στάδιο ανάκαμψης με επιταχυνόμενους ρυθμούς».
Όπως αναφέρει, «η οικονομία που ανακάμπτει είναι αυτή που δημιουργεί απασχόληση, αυξάνει τις επενδύσεις και βελτιώνει το διαθέσιμο εισόδημα.
Από αυτούς τους παράγοντες εξαρτάται η ταχύτητα και ο ρυθμός ανάκαμψη της οικονομίας».
Σε ό,τι δε αφορά το χρέος, ο κ. Κουβέλης υπογραμμίζει πως «απομένει η τήρηση της συμφωνίας που υπέγραψε η χώρα χωρίς νέες παρατάσεις».
Τονίζει δε, πως «στόχος και κύριο μέλημα πρέπει να είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης και η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών με μια πιο προοδευτική κλίμακα», αλλά και πως «η αντιμετώπιση των παθογενειών του συστήματος είναι δυνατόν να επιτρέψει την αύξηση των εσόδων και την ταυτόχρονη ελάφρυνση των πολιτών συγκεκριμένων κατηγοριών που σηκώνουν δυσανάλογο φορολογικό βάρος».
Περαιτέρω, ο ίδιος βλέπει θετικά βλέπει τη πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς.
Όπως αναφέρει «η προσπάθεια να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια, είναι μια προσπάθεια που μας αφορά.
Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκω, θέλει να συμβάλει με τις θέσεις της, τις απόψεις της και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
Οφείλουμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη και για την ανάκαμψη της χώρας».
Κάνοντας αναφορά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες , τονίζει ότι έπρεπε να γίνει, «βάζοντας τέλος σε μια κατάσταση που απαράδεκτα υπήρχε για τρεις περίπου δεκαετίες», και εκτιμά ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης κινούνται εντός του συνταγματικού πλαισίου.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι αν η Ευρώπη δεν αντιδράσει ενιαία και οργανωμένα, με λύσεις κοινά αποδεκτές και ανεχτεί μονομερείς ενέργειες, θα αντιμετωπίσει διαλυτικά φαινόμενα και φυγόκεντρες τάσεις.
«Η χώρα μας, κοινωνία και Πολιτεία, πέρα από τα όποια προβλήματα, επιδεικνύει μια σπάνια στάση μπροστά στο φαινόμενο της έκρηξης των μεταναστευτικών ροών.
 Σε μια εποχή όπου ένα τμήμα της Ευρώπης επιστρέφει στις χειρότερες εθνικιστικές παραδόσεις της γηραιάς ηπείρου και αντιμετωπίζει το προσφυγικό ξενοφοβικά, η πληγωμένη από την κρίση Ελλάδα ξαναβάζει στο προσκήνιο τις αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης