Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης λειτουργούν ως αυτόκλητοι συνήγοροι υπεράσπισης των καναλαρχών

Σβίγκου: Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης λειτουργούν ως αυτόκλητοι συνήγοροι υπεράσπισης των καναλαρχών
"Η έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει επιτέλους ξεκινήσει", ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ρ. Σβίγκου
«Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά λειτουργούν ως αυτόκλητοι συνήγοροι υπεράσπισης των καναλαρχών και είναι εκείνοι που προσπαθούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις του ΣτΕ», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην «Ημερησία του Σαββατοκύριακου».
Η ίδια σημειώνει ότι «επί 27 χρόνια υπήρξε ένα καθεστώς ανομίας και ιδιότυπης προσωρινότητας, το οποίο στηριζόταν σε μια σχέση «δούναι και λαβείν» μεταξύ των κομμάτων που κυβερνούσαν και των ιδιοκτητών των σταθμών.
Από τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει μια τάξη, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο κυρίως η ΝΔ, έβαζαν διαρκώς  προσκόμματα, προβάλλοντας απίστευτες δικαιολογίες, για να μην αλλάξει τίποτα.
Το τελευταίο οχυρό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δήθεν παρέμβαση στη δικαιοσύνη».
Υπενθύμισε ενδεικτικά, ότι «τον Ιανουάριο του 2009, ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει νομοθετική παράκαμψη του ΣτΕ, επειδή είχε λάβει μια απόφαση με την οποία διαφωνούσε!».
Πάντως, σύμφωνα με την κ. Σβίγκου, «οι πολίτες διαθέτουν και γνώση και κρίση, οπότε αντιλαμβάνονται ποιος τηρεί την νομιμότητα, δίνοντας με απόλυτη διαφάνεια τηλεοπτικές άδειες, αλλά και ποιος  προασπίζεται τα συμφέροντά τους, χρηματοδοτώντας, με τα 246 εκατομμύρια ευρώ που μπήκαν στα δημόσια ταμεία, ανάγκες του κοινωνικού κράτους.  
Η σύγκριση είναι απλή.
Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, σε περίπτωση επιστροφής της ΝΔ στην εξουσία, θα επιστραφούν χρήματα σε καναλάρχες, ενώ  τώρα, το ποσό αυτό  θα συμβάλλει στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για την ανακούφιση των αδυνάμων».
Η ίδια, σχολιάζοντας τις επιθέσεις κορυφαίων στελεχών, ακόμη και υπουργών εναντίον δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «τα πολιτικά πρόσωπα συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο, ασκούν κριτική και, άρα, αναμενόμενα, τους ασκείται και κριτική», σημειώνοντας, πως «ο σεβασμός της προσωπικότητας του άλλου και η ευγενική συμπεριφορά είναι στοιχεία που όλοι κι όλες οφείλουμε να επιδιώκουμε».
Ακόμη, για το ζήτημα του χρέους σημείωσε ότι «το χρονοδιάγραμμα είναι σαφές και συμφωνημένο και περιμένουμε να τηρηθεί», συμπληρώνοντας  πως «η έναρξη της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έχει επιτέλους ξεκινήσει, και αποτελεί επιτυχία της σημερινής κυβέρνησης, που μάλλον ενοχλεί αυτούς που έβγαζαν πύρινους λόγους για τη βιωσιμότητα του χρέους».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο κόσμος της εργασίας αντιλαμβάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, και περιμένει ακόμα πολλά.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες των συμπολιτών μας», ενώ για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τις δυνάμεις που αγωνίζονται για προοδευτικές αλλαγές στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης